La Restauració

Páginas: 2 (282 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
LA RESTAURACIÓ

Després de la derrota de Napoleó començà una època de reacció antiliberal que anomenam Restauració. Les potències intentaren crear un sistema que impedís mésrevolucions a Europa.

La tornada de l'aboslutisme
Durant l'època de la Restauració tornaren al poder els monarques de l'antic règim, que actuaren com si la Revolució Francesa no haguésexistit mai. En alguns casos, els reis varen promulgar cartes atorgades, documents què reconeixien alguns drets a la població.

El congrès de Viena: la reorganització del mapa europeuEn el congrès de Viena (1815) es va modelar un nou mapa europeu.
Les modificacions que es varen introduir en el mapa d'Europa tenien com a objectius reduir el nombre d'estats i frenarl'expansionisme francès. Els canvis més rellevants varen ser tres:
França va tornar a les fronteres que tenia abans de la revolució.
Es varen enfortir dos estats tap* per dificultar unapossible expansió francesa.
Àustria, Rússia i Prússia varen gunayar territoris de forma equilibrada perquè cap pogués adquirir l'hegemonia sobre els altres.
*Estat tap: termediplomàtic que fa referència a un país situat entre dues potències que poden arribar a ser hostils i la presència del qual prevé l'enfrontament.
El congrés de Viena va iniciar el sistema delscongressos. A partir d'aleshores, les potències varen decidir reunir-se per disctutir els problemes internacionals i resoldre'ls mitjançant el diàleg, i evitar així la confrontaciómilitar.

Les aliances internacionals
La Santa Aliança, formada per Prússia, Rússia i Àustria, i més endevant per França, tenia un caràter antiliberal. Els membres es comprometien aintervenir on fes falta per defensar l'absolutisme.
La Quàdruple Aliança, formada per Gran Bretanya, Àustria, Prússia i Rússia, cercava defensar l'ordre creat en el congrés de Viena.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • restauració
  • La Restauració
  • restauració
  • La restauració
  • la restauració
  • restauració
  • La restauració
  • Restauració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS