La Revolució Francesa

Páginas: 3 (576 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
La Revolució Francesa

Com van participar les dones en els esdeveniments de la Revolució Francesa? Busca’n exemples entre els documents.
Les dones van participar activament en la RevolucióFrancesa, van reclamar els seus drets civils igual que els homes, però, a les ciutadanes a diferència se’ls hi negava el dret a vot, i això les convertia en ciutadanes passives. En el 1793 també va serprohibit formar clubs femenins, com per exemple Claire Lacombe, actriu francesa que va crear “la Societat de Republicanes Revolucionàries” que va acabar desfeta.

Explica la contradicció en què vanincórrer els revolucionaris francesos en abordar els drets de les dones. Què opina el marquès de Condorcet sobre aquesta situció?
Per una part, les dones volien tenir igualtat i llibertat, dretscivils i participació política, però els revolucionaris francesos es negaven a concedir aquests drets. El marquès de Condorcet va ser un il·lustrat que va exigir el reconeixement dels drets de la dona.Condorcet, considerava que els homes havien violat la llei pel fet de privar el dret a vot a la meitat del gènere humà, i no creia que hi hagués igualtat en la societat si les dones no tenien elsdrets civils.

Llegeix la Declaració dels Drets de la Dona i de la Ciutadana:
Per què Olympe de Gouges va redactar una Declaració de Drets específica per les dones? Quins drets hi reivindica?Comenta el sentit de la frase en cursiva.
Olympe de Gouges va escriure la Declaració de Drets per a les dones, perquè eren les persones de la societat que tenien menys dret em el sentit polític, creiaque les dones també tenien que formar part de l’Assemblea Nacional perquè també eren representants de la nació i el motiu de que no anés bé el govern del país era perquè no hi participaven les dones.En el text s’hi reclamen certs drets com per exemple, el dret de l’expressió, la llibertat, dret a vot...
“ Si la dona té el dret de pujar al cadafal, també ha de tenir el dret de pujar a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • Revolució Francesa
  • REVOLUCIÓ FRANCESA
  • La revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • La revolució francesa
  • Revolució francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS