La Revolució Industrial

Páginas: 8 (1820 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2012
LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL


INTRODUCCIÓ A LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL
Durant els segles XVIII i XIX Europa va experimentar una sèrie de canvis en l’economia que hui coneguem com la Revolució Industrial. Aquests canvis econòmics també afectaren a la societat, la política i la cultura de l’època ja que va transformar la forma de vida que es portava fins al moment. Aquest moviment es va originar aAnglaterra, ja que allí es donaren les condicions necessàries per a que ocorregués, i més tard es va expandir per la resta d’Europa.
La Revolució Industrial va estar acompanyada d’una industrialització en el sector econòmic. Les activitats que fins al moment es realitzaven manualment, passaran a estar mecanitzades, realitzades per màquines. Es per això que l’economia que fins al moment haviaestat basada en les activitats agràries i manufactures, ara es convertirà en una economia industrialitzada on la font de suport econòmic seran les fàbriques industrials.
Les tècniques agràries van millorar molt i per tant la productivitat de les terres va augmentar. Açò suposava que cada volta eren menys les persones que podien treballar al camp i molts del fills del camperols van haver de buscartreball a les fàbriques de les ciutats. És així com es produeix un èxode rural.
L’arribada massiva de gent a les ciutats obligarà a eixamplar-les amb barris per a la classe obrera, pro de les fàbriques. El paisatge canvia molt per la tala d’arbres, la contaminació la construcció de naus...
Durant el període de la Revolució industrial s’innovarà la tecnologia construint noves màquinesalimentades per fonts d’energia descobertes en l’època. És aquest el cas de la màquina de vapor, la invenció que va revolucionar el mon industrial i els transports en quan es va adaptar a les fàbriques i a alguns vehicles i embarcacions.
Davant les lleis, ja no es parlava d’una societat estamental, amb sectors privilegiats; tot i això, la riquesa d’un sector provocarà que s’origini una societat perclasses, on la burgesia, que tenia el poder econòmic i per tant també el polític, viurà molt per damunt del proletariat o classe obrera, que vivia en unes condicions molt dures.

PER QUÈ ES VA INICIAR LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL A ANGLATERRA
Les principals causes de la revolució industrial van ser:
* L’aparició de noves fonts d’energia que es van aplicar a la indústria. Aquest és el cas del carbó,mineral que alimentava la màquina de vapor.
* Abundància de treballadors provinguts del camp. La millora de l’agricultura feia que cada volta fora menys el treball que hi havia, i això provocà un èxode rural.
* Possessió de capital suficient. El capital obtingut per la millora en la productivitat agrària, era invertit en el desenvolupament de la indústria.
* Mentalitat empresarialbasada en l’obtenció del màxim benefici. Els empresaris invertien en el que fera falta sempre i quan allò tingués un fi que els beneficiés.
* Gran mercat tan interior com exterior. La millora dels mercats ajudava a que els productes pogueren ser venuts en més territoris.

Els factors que permeteren que es produís la Revolució Industrial van ser:
LLEIS: En una monarquia parlamentària conla que governava Anglaterra, els burgesos i comerciants podien defensar els seus interessos i aconseguir lleis que els beneficiaren. Així aparegueren lleis com les navigation acts que protegien el comerç i la navegació permetent que s’ampliés el mercat de productes; les enclosures acts que permetien l’encercament de les terres per a millorar la productivitat; o la protecció de patents, protegintaixí el reconeixement als grans inventor de l’època.
POBLACIÓ: Am la millora de la higiene i la sanitat, i amb l’augment de la productivitat agrícola, la població augmenta per la reducció de la taxa de mortalitat. Amb l’augment de població augmenta a la vegada la quantitat de mà d’obra tant per al camp com per a la indústria. En el cas dels camperols es produeix un èxode rural que provoca un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS