La Revolución Industrial

Páginas: 3 (691 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2014
Explicació de l’excursió
La Revolució Industrial
La Revolució Industrial va provocar el sorgiment de moltes fàbriques. En aquella època a les fàbriques els hi deien vapor, perquè funcionaven ambla energia tèrmica.
Aquest museu va ser una de les antigues fàbriques tèxtils més importants de Terrassa anomenada Aymerich, Amat i Jover, i ocupava una superfície de 11.000 metres quadrats. Va obrirel 1808 i va tancar el 1876. Posteriorment la Generalitat la va comprar i la va convertir en l’actual museu.
La fàbrica pertanyia a tres senyors burgesos: Aymerich, Amat i Jover.

Edificimodernista
El sostre es d’estil modernista te forma d’onada, és un disseny molt senzill però alhora molt pràctic. A la fàbrica es gasta poca electricitat ja que la llum natura enlluerna ja tota la fàbricagràcies als grans finestrals. Els finestrals estan direccionals cap al nord. Quan plovia l’aigua es canalitzava i anava a parar a uns dipòsits que s’aprofitava l’aigua als sectors del acabats.
Elssostre està fet de maó de volta catalana. Aquest tipus de maó a l’hora de construir-ho no costa molt, és molt primet, i amb un any la van acabar.
Despatxos
El primer despatx és el del senyor Amat . Elltenia al seu despatx diversos elements de luxe en aquella època, com per exemple. Una caixa forta, el tipus de finestral modernista (caríssim en aquella època), una taula de molt bona qualitat. Elventilador i el calefactor, cosa que només es podia permetre la gent molt rica. També tenia una escopidera per mastegar el tabac i llençar-ho.
El segon despatx és el del contable, és a dir, el queporta les compres de la fàbrica. Tenia l’ordinador de l’època, la fotocopiadora molt rudimentària (premsa), l’arxiu on guardava les factures, albaranys.. i les targetes dels obrers. Ell feia el recompted’hores per saber els diner que tenia que guanyar cada obrer. Dones i nens cobraven la meitat de sou d’un obrer home.
Vestuaris
L’únic lloc on es podien rentar els treballadors era a la fàbrica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucion industrial
  • Revolución Industrial
  • Revolucíon Industrial
  • Revolución Industrial
  • La revolución industrial
  • Revolución industrial
  • Revolucion industrial
  • Revolucion industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS