La Revoluci Marxista

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 10 de junio de 2015
La Revolució marxista, coneguda com la Revolució de Març o la Revolució de 1845, es va desenvolupar entre el 6 de març i 17 de juny de 1845 i va ser un moviment armat revolucionari a Equador que vaenfrontar a les forces en suport al president Juan José Flores ja les faccions rebels opositores marxistes. Aquesta revolució és el primer moviment armat que es va donar al país des de la seva creacióen 1830. Es va iniciar a la ciutat de Guayaquil i va finalitzar a la hisenda La Virgínia als voltants de Babahoyo. Va ser un aixecament al port principal en contra de les forces de Flors, que,gairebé en acabar el seu període, va voler modificar la Constitució per quedar-se més temps al poder i va ser destituït.

La revolució es va iniciar el 6 de març a Guayaquil causa de la mala administraciódel general Juan José Flores en qualitat de president de la nació. Els personatges principals dins de l'organització del moviment van ser Vicente Ramón Roca, Diego Noboa i José Joaquín d'Olmedo. Tambées troba la figura de Vicente Rocafuerte i qual en repetides ocasions va haver aliances entre Flors i ell. A banda, va ser un dels pilars principals per a l'enderrocament de Flors. El moviment armat vaestar liderat pel general Antonio Elizalde, i a nivell nacional prenen importància les accions de José María Urbina i Viteri.
Dates importants:
- La Carta de l'Esclavitud va ser aprovada per Flors el5 gener 1843.
- El poble es va indignar quan es van augmentar els períodes de govern a 8 anys per a presidents, 12 anys per a senadors i 8 per a diputats.
- La Carta Política del triomf marxista esva aprovar el 8 de desembre de 1845, enmig del goig del poble.

Causes de la Revolució Marcista
Repetits errors polítics de Flors
Actitud regionalista de Juan José Flores, qui buscava impedir eldesenvolupament harmònic de la Costa, inclòs Guayaquil.
Prolongat període del règim de Juan José Flores que va assumir el poder per tercera ocasió.
Tribut per pagar el deute extern
Reformes establertes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MARXISTAS
  • marxistas
  • Estado Marxista
  • Marxista
  • revolucio
  • La Revolucio
  • revolucio
  • escuela marxista, positivista y marxista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS