LA REVOLUCIÓ FRANCESA 1789

Páginas: 5 (1074 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2015
LA REVOLUCIÓ FRANCESA 1789-1799
“L’ANGLESA I EL DUC”


El principi de la pel·lícula se situa l'any 1790, concretament al 10 d’agost. Grece veu que els liberals s’estan reivindicant i volen anar a matar al rei, com que no pot passar les fronteres va caminant fins a Meudon, on hi té una casa. Unes setmanes després li arriba una carta on el marquès Champcenetz li demana que torni a Paris.Aconsegueix un permís per entrar amb carro a París acompanyada d’un criat amb la condició que ha de tornar a Meudon a mitjanit. Champcenetz necessita la seva ajuda, ja que ha pogut escapar dels revolucionaris tot i que està malferit, en un passat el marquès havia ajudat a Grece així que ella sent que està en deute i el vol ajudar portant-lo a Meudon. Grece vesteix a Champcenetz de criat per poder sortir deParis, tot i tenir el permís no els deixen sortir de Paris i com que el marquès està ferit no poden fugir caminant així que l’amaga a prop de la seva casa de Paris. Mentre Grece és a casa, Champcenetz hi entra també amb la mala sort que una criada de Grece jacobina el veu, de manera que Grece l’amaga per si la criada avisa a la guàrdia. Poca estona més tard la guàrdia entra a casa i la comencen aregistrar, però no van trobar a Champcenetz.
Grece deixa que el marquès s’insta-li a casa seva, ja que està molt malalt.
El duc es presenta a casa de Grece, però ella no li confessa que està amagant a Champcenetz. L'endemà, esmorzant, Grace li confessa al duc que està amagant de la guàrdia a Champcenetz i li demana que el deixi fugir pel mur del seu jardí, però el duc no està gens d’acord en elfet que Grece es jugui el coll per amagar a Champcenetz dels revolucionaris.

Un cop obren les barreres de París Grece porta a Champcenetz a la seva casa de Meudon.
A Grece li arriba una carta del duc dient que ha aconseguit que puguin portar a Champcenetz a Anglaterra. Anys més tard Grece va assabentar-se que havia arribat bé.



Han passat uns anys, el 1793 el duc de Biron fa una visita aGrece amb la finalitat de què aquesta li llegeixi el futur, però aquesta s’hi nega i li retreu que anys enrere li va llegir el futur, però ell no hi va creure i que si li hagués fet cas, podria haver evitat la Revolució que s’està produint. El duc de Biron li demana que si es podria veure amb el duc, cosí del rei Lluis. L'endemà es troben els tres a casa de Grece. Grece vol saber que n’opina el ducsobre el procés de la Convenció i també vol saber si li farà costat als revolucionaris i votarà per la mort del rei Lluis. El duc li promet que no es presentarà a la convenció per tal de no haver de votar per la mort del seu cosí.
El dia de la convenció Grece rep una carta a casa que l’informa del fet que el duc d’Orleans ha assistit a la convenció i a més a més la majoria de vots han estat afavor de la mort del rei incloent el vot del duc. Grece marxa a Meudon.

Quan Grece torna a Paris el duc li fa una visita i li demana que li retorni una carta escrita pel seu fill on aquest li tira en cara la mort del Rei Lluis. Aquella mateixa nit una patrulla es presenta a casa de Grece, buscan cartes que li han enviat. Troben una carta enviada des d’Anglaterra, així que la detenen, ja queAnglaterra va en contra de la República de França. Al jutjat tradueixen la carta, ja que està escrita en anglès, i així demostra Grece la seva innocència, tot i que després un dels que forma part del comitè l’acusa per conspiració contra la República i per ser còmplice del duc d’Orleans, no obstant Robespierre decideix enviar-la a casa, ja que tenen assumptes de més importància.

Grece pretén enviar-liuna carta al duc per tal que aquest la visiti, aquesta carta no se li pot entregar perquè el duc ha estat detingut. Més tard el duc va ser executat i van detenir a Grece i finalment amb la caiguda de Robespierre va ser alliberada.

A part de ser una pel·lícula de temàtica política, ja que reflecteix molt bé els diferents ideals que hi havia durant la Revolució francesa, també pren molta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • revolucio francesa
  • La Revolució Francesa
  • REVOLUCIÓ FRANCESA
  • La revolució francesa
  • Revolució Francesa
  • La revolució Francesa
  • La revolució francesa
  • La revolució francesa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS