La Revolució Industrial a Anglaterra

Páginas: 3 (643 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
LA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL A ANGLATERRA
La Revolució Industrial és el conjunt de transformacions econòmiques, basades en l'aplicació de la màquina a la producció, que promogueren un gran creixement detots els sectors de l'economia.
És un procés iniciat a la Anglaterra a la segona meitat del segle XVIII i que s'estengué per l'Europa continental, EUA i Japó al llarg del segle XIX. 

Aquestconjunt de canvis, que a Anglaterra els podem situar entre 1750 i 1850, fan possible la desaparició de l'Antic Règim econòmic i la implantació del capitalisme industrial.
Aquestes transformacions acabenamb les societats agràries i imposen les societats industrials, caracteritzades per la modernització de l'agricultura (revolució agrària), els canvis demogràfics i socials (revolució demogràfica) i elnaixement del capitalisme industrial com a sistema econòmic, que suposa una indústria basada en el maquinisme i les fàbriques, que substitueixen a poc a poc els petits tallers artesanals, l'aplicacióde les màquines als transports i a les comunicacions, l'acumulació de capitals, l'organització de xarxes financeres, l'obtenció de beneficis i els contractes laborals.
A partir de 1840, es va iniciarla segona fase de la industrialització anglesa, caracteritzada per la generalització de l’extracció del carbó mineral i per la indústria siderúrgica(ferro) que això va atreure per primer cop granscapitals. Sobretot hi va haver una gran revolució ens els nous transports: el vaixell de vapor(1807) i el ferrocarril(1825).
Anglaterra va ser l’autèntic taller del món.
L'economia basada en eltreball manual va ser reemplaçada per una altra dominada per la indústria i la manufactura. La Revolució va començar amb la mecanització de les indústries tèxtils i el desenvolupament dels processos delferro. L'expansió del comerç va ser afavorida per la millora de les rutes de transports i pel naixement del ferrocarril. Les innovacions tecnològiques més importants van ser la màquina de vapor i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucian Industrial
  • Revolució industrial
  • Revolucio Industrial
  • Revoluci Industrial
  • la revolucio industrial
  • Revolució Industrial
  • La revolució industrial
  • Revolució industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS