La rosa tatuada

Páginas: 8 (1830 palabras) Publicado: 21 de enero de 2014
Gisela García José
La rosa tatuada
Viatjar als Estats Units dels anys 50 avui dia és possible en l'obra La rosa tatuada, gràcies a la direcció de Carlota Subirós en aquesta recent estrena d'una obres més conegudes de la gran col·lecció d'èxits de l'autor Tennessee Williams.
La rosa tatuada, és una obra de gran contingut sentimental i de sensualitat basant-se en la història de Serafina DelleRose i el seu marit Rosario Delle Rose, emigrants sicilians emigrats al sud d'Estats Units: Louisiana. Ell, Rosario, treballa com transportista de plàtans però amaga altres productes il·legals; ella, Serafina, es guanya la vida com a modista des de casa. Es remarca constantment l'amor que hi ha entre la parella basat en la fidelitat i la passió sexual, de la qual va néixer Rosa, filla delmatrimoni. Amb la mort de Rosario durant un dels encàrrecs, la família Delle Rose queda en un profund dol i gran desesperació per part de Serafina que no és capaç d'acceptar el tràgic final del seu marit, provocant la pèrdua del nadó que creix dins seu. Serafina viurà reclosa a casa seva, dominada per les cendres del seu difunt marit i per la imatge de la Mare de Déu, sense sortir i prohibint-ho també a laseva filla. La situació es complicarà més al descobrir Serafina una possible infidelitat en el passat del seu marit. L'obra floreix quan tant ella com la seva filla entren en contacte amb el món sexual dels homes de nou, fet que transcorre gràcies a l'arribada accidental de Alvaro Mangiacavallo, un transportista de plàtans semblat al difunt marit i per l'enamorament per part de Rosa d'un marineral ball de graduació.
L'obra posa al públic en aquest tema preferit de l'amor tràgic entre l'amor ideat i la crua realitat com també ens fa moure entre les postures religioses des de l'idea europea purament catòlica sobre l'amor pur i conservadora envers una llibertat sexual més comú dels Estats Units. L'home culpable d'aquest amor febril en la nostra protagonista, passa a un segon pla en aquestaobra i Serafina esdevé paper principal on veurem com una dona plena de carisma i fort caràcter amb el qual aconsegueix mantenir-se ferm i fidel a la divinitzada memòria del seu marit envers tots els rumors, passa a una dona insegura fins que aconsegueix alliberar-se de nou i refer la seva vida. L'obra té gran número de persones representant-la -necessari per interpretació de tal embrollament- toti ser un drama acaba adoptant un to humorístic.
L'autor, segons diuen alcohòlic i drogoaddicte gran part de la seva vida, fou molt relacionat amb amors bastant passatgers. La seva homosexualitat és introduïda subtilment en aquesta obra ja que representa la seva relació amb Frank Merlo, qui sembla ser fou el seu gran amor. És per això que l'obra mostra aquest caràcter de fidelitat massiva,plantejant-nos els seus dos estils en la seva vida: el seu passat ple d'homes diferents (personificat en Rosario) envers aquest nou amor durador i pur (Serafina); ens plasma també la mort de l'ésser estimat i la desesperació al perdre-ho, sentiment que ell mateix experimentà amb la mort prematura de Frank. Tennessee, expert en drames, sempre es dedica a fulminar l' amor en les seves obres però altractar-se d'aquest reflex de la seva realitat entenem el perquè és l'única obra de l'autor amb final feliç. La seva germana Rose pot ser també motiu del nom de la filla dels protagonistes, ja que en tenien una estreta relació a pesar dels problemes mentals de Rose. L’obra fou escrita a Barcelona fet que segurament va propiciar que l’autor aconseguís l’ambient europeu en l’obra.
És una obra bastantclara sense cap tipus de dificultat, tot i així trobem una sèrie de simbolismes que fan veure amb ulls més propers la historia. La rosa és aquí la gran acaparadora de mirades: la rosa tatuada al pit, la camisa de seda rosa, la rosa que veu Serafina al seu pit quan ha engendrat al seu fill, el nom de la filla Rose i el marit Rosario; la rosa hi és present a tota l'obra com a motiu metafòric sobre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya la Rosa Tatuada
  • La rosa tatuada
  • La rosa tatuada
  • Tatu
  • Tatu
  • Tatu
  • Tatuado
  • tatu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS