la Russia tsarista

Páginas: 2 (394 palabras) Publicado: 4 de abril de 2014
Quines característiques presentava la Rússia tsarista? Era una autocràcia. Governava per decret. No estava subjecte a cap constitució.

Com i perquè va caure el tsarisme? el febrer de 1917 vaesclatar una revolució a Sant Petersburg que va provocar la caiguda del tsarisme. El poder va passar a un govern provisional, dirigit per Kerenskÿ i recolzat pels partits liberals de la Duma, que vainiciar un seguit de reformes. Rússia es va convertir en una República democràtica.

Quins diferents objectius tenien el govern provisional i el partit bolxevic després de la caiguda del tsarisme? elsbolxevics aspiraven a la formació d’un govern de soviets obrers i pagesos. En el seu programa prometien la pau, el repartiment de terres entre els pagesos, la direcció de les fàbriques pels obrers ila nacionalització de la banca i dels mitjans de transport.

Com i quan van assolir el poder els bolxevics? Quines van ser les primeres mesures que van prendre? El 25 d’octubre, els soviets,impulsats pels bolxevics, es van sublevar i en deu dies es van fer amb el poder i van destruir el govern provisional.



Qui va enfrontar la guerra civil russa? El nou govern soviètic.

Explica lesraons per les quals l’estat soviètic era un règim dictatorial. Es tractava d’un sistema totalitari, en el qual l’Estat i el partit quedaven identificats totalment i en el qual les institucions no erenelegides democràticament. El nou sistema polític es justificava per mitjà de la dictadura del proletariat: el poder era exercit del Poder Comunista que representava el proletariat, és a dir, la majoriade la població.

Sintetitza les mesures adoptades per Stalin per transformar l’URSS en una potència industrial. Stalin va exercir una veritable dictadura en la qual el Partit Comunista controlavatots els òrgans de l’Estat. El seu lideratge ca quedar reforçat pel “culte a la personalitat” que es retia a la seva persona. Tot sospitós d’oposar-se a Stalin fou acusat de ser “enemic del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tsarist system in russia
  • Russia
  • Russia
  • Russia
  • Russia
  • Russian
  • Russia
  • Russia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS