La sang

Páginas: 3 (624 palabras) Publicado: 7 de abril de 2014
La sang. Mercè Rodoreda

1. Síntesis del conte.
La sang el conte de Mercè Rodoreda comença explicant com una parella conrea el camp, més en concret les dàlies. Quan era de nit tots dos anaven alllit i ja allà ella sentia l'olor de terra fresca de les mans del marit. El conreu de les dàlies per a ella suposava molt, ja que sempre que les conreava li venia al cap el seu pare quan li va dir queno s'havia de casar amb el seu actual marit i com finalment va acabar morint, segons ella pel disgust que li va causar la seva desobediència.
Tal com ens explica ella de jove era una dona molt bellai molt ben considerada al treball, però diu que avui en dia ja ha perdut tota la seva bellesa, es va fer dóna massa d'hora. En aquesta època va ser quan van acomiadar al marit de la feina, uns mesosmés tard el marit va recuperar la feina però això va coincidir amb una anèmia que ella va patir causada teòricament per no dormir, per solucionar aquest problema van vendre els dos llits de matrimonii en van comprar dos individuals, això va provocar que ella pensés que s'estaven distanciant i que ja res era el mateix. A tot això se li va ajuntar que el marit treballava amb la veïna i cada nitarribaven junts sols, ella va començar a espiar-los i un dia el marit es va adonar i es va enfadar molt. Des d'aquell moment ella ho va fer de forma molt més dissimulada. Finalment per culpa de latristor i per la distància que hi havia entre el seu marit i ella va haver d'anar al metge perquè estava aprimant molt, el metge li va dir que se'n anessin fora uns dies i així van fer, van anar a Premià demar. A Premià el seu marit va fer amics i també va conèixer a una noia, en canvi, a ella anar a aquell lloc només li va servir per pensar que s'estava fent vella, aquesta preocupació li va portar atenir somnis amb els seus pitjors records.
Per acabar van tornar a la seva casa, la veïna es va casar i això va causar una alegria profunda a la dona però tot i així va haver-hi un any d' alt baixos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SANGER
  • Sang
  • Sanger
  • sanger
  • la sang
  • Sanger
  • SANGER
  • metodo de sanger

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS