La Segona guerra mundial

Páginas: 9 (2026 palabras) Publicado: 12 de abril de 2013
TEMA 10
1.-LES CAUSES DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
1.1. La política expansionista de l'Alemanya nazi
la primera conseqüència de |'accés de Hitler al poder va ser que el 1933 Alemanya va abandonar la Societat de Nacions {SDN) com a mostra del rebuig a l’ordre internacional. Va ser objecte do condemna per part de la SDN. El 1935 Itàlia va seguir els seus passos. La política que l'Alemanya naziva fer per forja el Gran Reich i conquerir el seu espai vital va aconseguir imposar-se a Europa mitjançant. els fets consumats, cosa que va deixar sense resposta les potències democràtiques. Al començament del 1935 Alemanya va dur a terme l’annexió del Sarre (Saor}, va establir el servei militar obligatori i va crear una força aèria i, el març; del 1936, va iniciar la remilitarització de Romania.Hitler havia infringit el Tractat de Versalles i les democràcies no van reaccionar.
1.2. La feblesa de les democràcies
La Guerra Civil Espanyola (19361939} va facilitar l’aproximació entre Hitler i Mussolini, perquè tots dos van donar suport als militars que s’havien insurgit contra la Segona República. L’octubre del 1936 es va formalitzar l'Eix Roma-Berlin i al cap d’un mes el Japó va signaramb Alemanya ol Pacte Antikomintern contra l`URSS.
La Guerra Civil espanyola va mostrar la feblesa de les democràcies. que van decidir fer una política de no-intervenció.
La Gran Bretanya dirigida pel conservador Neville Chamberlain, va ser l’abanderada de la política d’apaivagament respecte a Hitler. Això significava que no s’oposaria frontalment a l’acció nazi amb l’esperança que. un copsatisfetes les aspiracions ètniques d’unificació germànica cessaria le política expansionista. Consideraven que Hitler podia ser un aliat útil davant l’URSS i el comunisme. Aquesta política permetia guanyar temps per intensificar la indústria de guerra britànica. La política de Chamberlain ve ser interpretada per Hitler com una actitud de tolerància envers el seu programa expansionista.
1.3.L`Anschluss i el primer expansionisme nazi
El març del 1938 les tropes alemanyes van ocupar Àustria i, desprès d'una intensa campanya de propaganda, Hitler va forçar un referèndum que ve permetre incorporar Àustria el Reich. Va ser Hitler qui va prendre la iniciativa política i ve convocar els caps de govern de la Gran Bretanya, France i Itàlia e la Conferència de Munic. Els reunits ven acceptar l’ocupacióalemanya i la seva integració al Reich a canvi de no-agressió.
Una altra agressió de Hitler centra Txecoslovàquia que en ve provocar la desaparició com a Estat . Al cap de pocs dies Hitler es va annexar l’enclavament de Memel ; mentrestant. Mussolini consolidava la seva presència al Mediterrani . A més, els dos caps ven estrènyer la seva aliança política i militar amb el Pacte d'Acer.
1.4.L’esclat de la guerra a Europa
L’horitzó següent a l’expansionisme nazi ve ser Polònia, per`Hitler era conscient que envair aquesta nació podia provocar la reacció occidental a causa de les aliances que Polònia tenia amb França i amb Gran Bretanya. Hitler va fer un acostament tàctic a l’URSS a fi d’aconseguir-ne la neutralitat militar per si es produïa un conflicte occidental.
Els soviètics veien ambpreocupació l’avanç alemanya i els països occidentals no esperaven cap ajuda si els envaïen. Stalin va optar pel Pacte Germanosoviètic de no-agressió, permetia deixar de banda el conflicte entre les dues potències enemigues ideològicament i políticament, i incloïa unes clàusules secretes per repartir-se Polònia.
La invasió nazi de Polònia va començar a partir de la reclamació que féu Hitler de laciutat lliure de Danzing. La negativa del govern polonès va ser l’excusa que va utilitzar Hitler per iniciar la invasió de Polònia.
1.5 L’ imperialisme japonès a Àsia
L’emergència del Japó es basava en una pràctica militarista i en una política expansionista a Àsia. El Japó es va plantejar disposar d’un espai vital propi que li permetés dominar l’Àsia oriental, per poder-ne extreure...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Segona Guerra Mundial
  • LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
  • Segona Guerra Mundial
  • Segona guerra mundial
  • la segona guerra mundial
  • segona guerra mundial
  • FEIXISMES I SEGONA GUERRA MUNDIAL
  • La Segona Guerra Mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS