LA SEGONA GUERRA MUNDIAL

Páginas: 13 (3198 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2015
 LA SEGONA GUERRA MUNDIAL(1939-1945)


1.CAUSES I ORIGENS.
El feixisme italià i japonés i sobretot la versió feixista alemanya, el Nacionalsocialisme, van seguir als anys trenta del segle XX una política expansionista i d´agressió militar continuada a diversos territoris, en base a la seua ideologia imperialista i militarista, ja que segons aquestaideologia, el Feixisme, a aquests països els corresponia per dret històric i per superioritat racial formar grans imperis que sotmeteren a altres pobles baix el seu domini. Així Itàlia va ocupar Etiòpia i Albània en 1934. El Japó va envaïr Manxúria en 1931 i en 1937 va iniciar la invasió de la resta de la Xina. Alemanya, baix el domini del partit Nacionalsocialista( partit nazi) liderat per AdolfHitler,des de 1933, va ocupar Aústria en 1938, annexionant-la al Reich(imperi) alemany i va ocupar uns territoris que eren de Txecoslovàquia, els Sudets, amb el pretext que hi havia molts alemanys vivint en eixe territori. A més reclamava territoris que pertanyien a Polònia i volia crear un gran Alemanya que dominara Europa.
Preocupats per l´expansionisme nazi per Europa, França i Gran Bretanyavan convocar la conferència de Munic(Alemanya) amb Hitler, per frenar els desitjos expansionistes dels alemanys. Hitler els va prometre que no conqueriria més territoris, però poc després d´aquesta conferència, va envaïr tota Txecoslovàquia i la va dividir en dos territoris baix el seu domini.(estats satèl.lits).
A més des de l´any 1936, i tenint en compte que els dos règims feixistes europeus,Itàlia i Alemanya van col.laborar per donar suport al bàndol franquista a la guerra civil espanyola(1936-1939) van signar el pacte per establir l´eix Roma- Berlín, una aliança entre aquests dos règims. Eixe mateix any ,Alemanya signa amb el Japó el pacte Antikomintern, és a dir un pacte contra la segons ells , amenaça comunista representada per la Unió Soviètica. En 1939 es reaferma el pacteentre Hitler i el líder feixista, Benito Mussolini, en el que es coneixerà com el pacte d´acer.
Amb aquesta política expansionista dels nazis,era fàcil pensar que la guerra acabaria esclatant més prompte o més tard, ja que les altres grans potències europees, França i Gran Bretanya, països amb democràcies liberals consolidades, no podien consentir durant molt de temps aquesta políticaexpansionista del alemanys, i acabarán formant una aliança a la que s´afegirà posteriorment la Unió Soviètica, tot i que aquest país era comunista, i finalment els EEUU. Aquests quatre països són coneguts com els aliats. I a ells s´afegiran molts altres. Front a ells l´Alemanya nazi del III Reich, l´Itàlia Feixista i el Japó també sota el signe del Feixisme Imperialista, formaran el que es coneix coma potències de l´Eix(l´eix feixista, Roma-Berlín-Tokio) a la que es sumaran també alguns altres països.

2.L´ESCLAT BÈL.LIC.
El 2 de setembre de 1939, l´exèrcit alemany, amb el pretext de recuperar els territoris de Prússia Oriental, històricament associats a Alemanya, però que el tractat de Versalles havia concedit a Polònia, i davant la negativa polonesa a entregar els territoris, comença lainvasió d´aquest païs, aliada de França i Gran Bretanya. Davant aquesta darrera provocació de Hitler, aquests països li declaren la guerra.
D´altra banda el líder nazi,Adolf Hitler, per evitar que la Unió Soviètica(URSS) s´aliara amb el Regne Unit o França i ajudara Polònia, va signar amb el líder comunista soviètic, Stalin, el pacte germanosoviètic, per repartir-se aquest país. I per noatacar-se mútuament.
Comença així la II Guerra Mundial la major catàstrofe amb molta diferència de la Història de la humanitat, que deixarà entre cinquanta i setanta milions de morts i canviarà per a sempre el món.

3.LES FASES DE LA GUERRA.
A) EUROPA SOTA EL DOMINI NAZI(1939-1941)
Els nazis portaven preparant la guerra feia temps, i per això quan va començar, iniciaren el pla que ja tenien establert...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Segona Guerra Mundial
  • LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
  • Segona Guerra Mundial
  • Segona guerra mundial
  • la segona guerra mundial
  • segona guerra mundial
  • FEIXISMES I SEGONA GUERRA MUNDIAL
  • La Segona Guerra Mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS