La selecció natural

Páginas: 3 (594 palabras) Publicado: 8 de junio de 2014
Com funcionen la selecció natural i la supervivència del més apte i quin resultat produeixen?
La selecció natural és un procés on el medi exerceix pressió sobre les poblacions de la mateixa espèciei només sobreviuen els més aptes o els millor adaptats. Això provoca que animals de la mateixa espècie que tenen diferencies perquè s’han sotmès a un canvi de l’ADN aleatori (mutacionisme que esdescobreix més endavant) tinguin més o menys facilitats per adaptar-se al medi on viuen i per trobar aliment. El grup que té major dificultat per trobar aliment serà mes dèbil i també menys atractiu, iaixò fa que es reprodueixi menys i per tant arribi a ser un nombre minoritari. Per tant, la selecció natural actua i provoca que només sobrevisquin els més forts provocant l’extinció del grup d’animalsque no tenen tanta facilitat per adaptar-se al medi.
Llei de l’ús i el desús? Qui la va enunciar?
La llei va ser enunciada per Lamarck i defensava un canvi gradual dels éssers vius per adaptar-se almedi i això provocava noves espècies. El principi de l’ús i el desús diu que un òrgan es va desenvolupant quant més ús se li dona i el contrari quan no s’utilitza. Lamarck deia que això erahereditari. També defensava que si un ésser viu s’esforçava a millorar una part del seu organisme el podia desenvolupar per tal d’adaptar-se millor al medi, adaptació voluntària.
Relaciona el concepted’adaptació amb les proves del fet evolutiu.
Les adaptacions són característiques que en el medi on vivim ens aporten avantatges per tal de sobreviure. Lamarck deia que les adaptacions eren voluntàries, peròmés es descobreix que les adaptacions no son voluntàries del essers vius i que parteixen de canvis de l’ADN involuntaris que fan canviar algunes característiques de les especies, de forma totalmentaleatòria. A vegades aquestes característiques milloren les condicions de supervivència i fan que aquest grup es desenvolupi majoritàriament. Podem observar que aquesta ultima teoria es certa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Selecci N Natural
  • SELECCI N NATURAL 2
  • La Selecci N Natural
  • LA SELECCI N NATURAL Y LA ADPTACION DE LAS ESPECIES
  • la seleccio natural
  • 3 Fixisme I Evolucionisme La Seleccio Natural
  • SELECCI N NATURAL
  • La Selecci N Natural

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS