La Tagliatella

Páginas: 9 (2120 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2012
1) ¿Quins han estat els eixos estratègics de Apple durant la última década? Raona
la resposta i tingues en compte la evolució que ha experimentat la companyia
durant aquests últims anys.

Els eixos estratègics de Apple durant la última década han estat diversos:

Els Macs van passar de ser un altre ordinador gris com els de tota la vida a objectes de culte amb un gran disseny que sóngairebé com una joia per al consumidor. El disseny ven. La imatge de la marca passa a ser d'una minoria marginada a un element distintiu de personalitat i disseny. treballar a construir marca. De fet Apple és una de les poques marques amb una legió de fidels incondicionals que estan disposades a pagar més pels seus productes, i que els preescriben sense esperar ningú a canvi. És la força de lescomunitats d'usuaris fidels. D'aquesta manera Apple deixa de guanyar diners com ho feia abans en competència directa amb els PCs d'IBM per posicionar-se com a negoci estavella en la matriu de creixement/participació de mercat i guanyar per marge. Això és especialment rellevant en un mercat amb una guerra declarada de preus.

Interoperabilitat
Ara els ordinadors Apple no només són compatibles amb elsprincipals programes que usen les empreses (bàsicament Microsoft Office) sinó que a més admeten el sistema operatiu de Windows. Això va ser possible gràcies al canvi de processadors Motorola PowerPC a Intel, expandint la família de productes Apple no només al sector incondicional de fans del Mac sinó a l'usuari tradicional de Windows. Sens dubte est ha estat el principal canvi en els ordinadors de lamarca en lúltim any i mitjà, que ha mantingut un disseny net i impecable i ha apostat també per la interconnexió entre aparells oferint de sèrie bluetooth, infra vermells i una infinitat d'opcions més. El fet que en 2002 l'iTunes s'obrís als usuaris de Windows va expandir els clients potencials d'Apple del 2 al 100% dels propietaris d'ordinadors personals i va ser condició sine qua non del'explosió de l'iPod. Aquest punt és un dels més important i bàsics. Li obre les portes del 98% restant del mercat. L'iPod passa de ser el reproductor digital més venut del moment a un fenomen de masses en el moment en què iTunes es fa compatible amb Windows.

Diversificació
Apple ja no només guanya diners amb els ordinadors i sistemes operatius sinó que ha expandit el seu objectiu cap a altressectors amb gran èxit. Prova d'això són les xifres de vendes que anunciava Steve Jobs en la presentació de l'iPhone en el Macworld 2007: 2 bilions de cançons a través de l'iTunes (situant-se en el 4º lloc davant de Amazon), 50 milions dels seus 350 TV xous diferents per al seu nou AppleTV i 1,3 milions de pel·lícules que es poden reproduir en les seves 100 milions de iPods venuts.

2) ¿Quins son elsrecursos i capacitats estratègics en els que es basa Apple per
desenvolupar la seva estrategia? Realitza un perfil estratègic de la companyia i
comenta cadascuna de les claus diferencials de Apple.

Disseny i innovació
Apple vas veure els seus productes de forma elegant, molt per sobre dels altres fabricants com Sony o Toshiba que han intentat perseguir-li a la caça de l'ordinador més “cool”.Amb la seva originalitat aporten un valor afegit de distinció a la taula de l'oficina on es troben o a les orelles que vesteixen els seus auriculars blancs, evidentment registrats. A més la facilitat de maneig amb el qual els instruments estan dissenyats li ha permès liderar la innovació en els sectors en els quals ha competit. Prova d'això és l'aparició del ratolí, la pantalla a color o el botóde l'iPod, que va permetre buscar una cançó entre els Gigues d'emmagatzematge que té el reproductor.

Màrqueting
La companyia entén que és el que volen els clients: “People don‟t know what they will want next, you have to xou them!” No promocionen la tecnologia dels seus productes, que es dóna per suposada, sinó com aquesta va a millorar la vida del comprador. Fins i tot les tendes Apple...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS