La Teranyina, De Jaume Cabré

Páginas: 3 (593 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2012
La Teranyina (Jaume Cabré)

comparació entre el llibre i la pel·lícula

L’argument de la història es desenvolupa al voltant del “Vapor Rigau”, la fabrica tèxtil pertanyent a la important famíliaRigau, representant de la burgesia catalana del segle XX a una ciutat industrial. Desprès de la mort de Francesc Rigau, el principal propietari, en Julià, el seu germà petit, es fa amb el control dela fàbrica i inicia una comanda de roba militar per vestir l’exèrcit a la guerra contra el Marroc. Aquesta decisió portarà a una sèrie de fets, conflictes i diferències en que es veuran reflectides lesdiferents posicions socials i ideologies entre la burgesia, que són els industrials i el proletariat, és a dir, els treballadors.

La família d’en Julià Rigau intenta treure’l del control de lafàbrica, cadascú pels seus propis interessos i ambicions de poder. Els treballadors mostren el rebuig a la producció de roba militar i amb la dinàmica dels industrials. És així quan en Joan Mercader es famembre d’una societat secreta que el va utilitzant per a cometre una sèrie de conflictes dels quals serà molt difícil desfer-se’n.

Com passa en moltes adaptacions al cinema d’obres literàries, ala pel·lícula s’han suprimit moltes escenes secundàries i detalls importants que apareixen a la novel·la, ja que no hi cabrien a una pel·lícula amb una durada normal si es seguís al peu de la lletra lanovel·la a l’hora de realitzar la pel·lícula. Es recorre a això per fer que la trama avanci amb mes rapidesa. Així, tot i que no hi ha gaires diferències, entre el llibre i la pel·lícula, caldestacar-ne algunes petites dissimilituds.

Per començar, al inici de la pel·lícula, quan en Mercader es troba amb el seu contacte passen per alt la paraula clau que es diuen en el llibre peridentificar-se. Amb relació a això el llibre explica com es troben a l’estació de tren i en canvi a la pel·lícula es troben al port. Per continuar, la relació entre l’Enric Turmeda i la Monserrat, que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Teranyina
  • Jaume
  • Cabras
  • La Cabra
  • la cabra
  • cabras
  • La cabra
  • Cabra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS