La Terra Com Sistema Dinamic

Páginas: 2 (491 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
LA TERRA: UN PLANETA DINAMIC
L'ATMOSFERA CANVIA
1. L'atmosfera terrestre. És la capa gasosa que recobreix el nostra planeta. Està formada per una barreja de gasos denominada aire.L'atmosfera estacomposa de varios gassos:

- 78,1% de Nitrogen (N2)
-20,9% d'Oxigen (O2)
-0,93% d'Argó (A)
-0,035% de Diòxid de carboni (CO2)
-0,035% de neó, heli i altres gasos.

2.L'atmosfera estàcomposta per altres tipus de capes:





3.Molts d'aquests gassos son protagoistes d'un fenomen climatologic que es produeix en l'atmosfera, anomenat efecte hivernacle.
L'efecte hivernacle és unfenomen natural que permet que la Terra tingui una temperatura idònia per a la vida: l'energia del Sol travessa l'atmosfera i escalfa la Terra, però alguns gasos de l'atmosfera (CO2 i vapor d'aigua)impedeixen que la radiació procedent de la Terra escapi a l'espai. Gràcies a aquest fenomen, l'escalfor queda retinguda a l'atmosfera i el planeta manté constant la seva temperatura global.Es diu efectehivernacle perquè , com un hivernacle atrapa els rajos solars i els reté i no els deixa sortir.



A més, l'atmosfera és dinamica. Quan l'aire absorbeix calor de la superficieterrestre,s'expandeix. En aquest procés, perd densitat i s'eleva i lavors el seu lloc és ocupat per altres masses d'aire que es troben a menor temperatura. Aixi es formen les brise, els huracas i el vent.


UNPLANETA OCEANIC

Observem que en el sistema solar hi ha molts satel·lits, que tenen aigua, però en estat solidEuropa (satel·lit de Júpiter). És a dir que la superficie d'aquests satel·lits l'aigua estàcongelada,en canvi la Terra és totalment contrari. L'estat de l'aigua a la superficie de la Terra és líquida.
Els motius són:
- Degut a una major proximitat al Sol, que la dels satel·lits de Júpiter.-Superior massa de la Terra en comparació amb el satel·lit de Júpiter.Per tant la gravetat de la terra és major que la del satel·lit Europa.Això li permet una atmosfera amb pressio atmosferica i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • A Terra como sistema
  • COMO FUNCIONA A TERRA
  • EL YO COMO SISTEMA
  • EL ESTADO COMO UN SISTEMA
  • LA DEMOCRACIA COMO SISTEMA Y COMO PRÁCTICA
  • salud como proceso y como sistema
  • salud como sistema y como proceso
  • La democracia como sistema y como práctica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS