La torre d'hercules

Páginas: 2 (444 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013
LA TORRE D’ HÈRCULES
La Torre d'Hèrcules és un far de 57 metres d'alçada i gairebé 1900 anys d'antiguitat, situat a la costa de la ciutat de La Corunya. Té el privilegi de ser l'únic far romà delmón que està en funcionament. Al llarg de la història, diverses llegendes han girat al voltant sobre la seva construcció. La més famosa diu que Hèrcules va arribar en barca a les costes dels voltants dela torre, i enterrà allà mateix el cap del gegant Gerió després de derrotar-lo en combat.
La Torre d'Hèrcules va ser construïda pels romans com a far de navegació en el segle II dC, durant elsregnats dels emperadors romans Trajà o Adrià. Segons indica la inscripció al peu de la torre i les referències documentals que hi ha sobre la ciutat de La Corunya revelen l'existència d'un far de l'èpocade Trajà construït, tal i com indica la inscripció al peu de l'edifici, per Gai Sevi Lupus.
LLEGENDES:
La fundació de la ciutat:
Recollida a la Crònica General d'Alfons X el savi al segle XIII, diula llegenda que existia en aquestes terres un gegant anomenat Gerió que tenia terroritzats a tots els seus habitants.
Acudeix a ajuda d'aquests Hèrcules, fill del déu Zeus que s'enfronta el gegantdurant tres llargs dies.
Després d'una dura lluita, Hèrcules venç i mata Gerió, li talla el cap i sobre ella mana construir una torre commemorant la seva victòria.
Es diu que la primera persona ahabitar aquestes terres ja lliures va ser una dona anomenada Crunna, el nom batejaria la nova ciutat.
Des 1448 a l'escut de la Corunya apareixen representades la Torre d'Hèrcules i la calavera del tiràGerió.
Ith y Breog
Al "Llibre de les Invasions", escrit per monjos irlandesos al segle XII, apareix una llegenda que explica com el rei Breogán funda la ciutat de Brigantia, i al seu costat una grantorre.
Una clara nit d'hivern Ith, un dels deu fills de Breogán, divisa des de la torre les costes d'Irlanda i decideix posar rumb cap a elles per la seva conquesta. Però Ith és assassinat i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La torre
  • Torres
  • Torres
  • Torres
  • Torres
  • LA TORRE
  • haya de la torre
  • torres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS