La transformació, breu anàlisis del relat de f. kafka

Páginas: 4 (875 palabras) Publicado: 17 de enero de 2011
La metamorfosi, o ,la transformació, és un relat de Franz Kafka, publicat el 1915 i que narra la història de Gregor Samsa, un comerciant de teles que viu juntament amb la seua família, la qual ellmanté amb el seu sou. Sorprenentment, un bon dia amaneix convertit en un insecte gegant. La novel·la és qualificada de vegades com un "relat existencialista".

Argument

Un matí Gregor Samsa esdesperta en el seu quarto convertit en una estranya criatura insectoide. La seua primera preocupació, malgrat l'horrible situació en què es troba, és que farà tard a la faena i perdrà el tren que haviad'agafar. Aquesta inquietud prompte apareix en la resta de la seua família quan s'adonen que Gregor encara no ha eixit a treballar i continua tancat a l'habitació. En la seua situació, incapaç decontrolar el seu nou cos i de parlar de manera normal, l'obertura de la porta es converteix en una odissea que s'agreuja amb l'arribada del principal enviat pel cap de Gregor. Quan, per fi, totsdescobreixen el nou estat de Gregor, la família passa de l'horror inicial a tractar-lo amb abnegació, com una càrrega o un deure molest. Tanmateix, els pares no tornen a entrar en el seu quarto, on Gregor quedaconfinat, i és la seua germana, Grete, la qui es dedica a intentar cobrir les seues necessitats bàsiques el més bé que pot, malgrat que el seu aspecte li causa repugnància.

Tot i que Gregorconserva en tot moment les seues facultats mentals, la seua incapacitat per a parlar fa pensar la família que no és ja sinó un animal que no pot comprendre'ls, i que ha perdut el seu sentit racional. Gretebuida prompte l'habitació de quasi tot el mobiliari per a deixar-li més llibertat de moviments, que Gregor no tarda a aprofitar i gaudir quan descobreix que es troba més còmode trepant per les parets iel sostre que no pas en terra. Tanmateix, no deixa de sentir-se avergonyit i sempre s'oculta darrere un sofà abans de l'arribada diària de la seua germana per a portar-li menjar i netejar el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Literatura fantástica y f. kafka
  • ensayo
  • Analisis De Un Relato
  • Análisis de relato
  • analisis del relato
  • ANALISIS DEL RELATO
  • Analisis relativo
  • Analisis F

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS