La Tuberculosi

Páginas: 5 (1248 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2013
La Tuberculosi.


Curs: 1º B Batxiller
Assignatura: Ciències del Mon Contemporani.
Data: 05/02/13

Index.

Que és la tuberculosi? ........................................................... Pàg 1

Tipus de tuberculosi ............................................................... Pàg 2

Com es Contagia .................................................................... Pàg 2Prevenció ................................................................................... Pàg 3

Tractament ................................................................................ Pàg 3

Països on hi freqüenta la tuberculosi .............................. Pàg 4

Bibliografia i webgrafia ....................................................... Pàg 5

Que és la Tuberculosi ?

Latuberculosi es una malaltia crònica infecciosa i contagiosa que es transmet a traves de l'aire, que afecta a diversos òrgans, però principalment als pulmons.
Un fetus pot contreure tuberculosi a través de la seva mare abans de néixer, en respirar o empassar líquid amniòtic infectat abans o durant la seva naixement, o després de néixer. Al voltant de la meitat dels fills de mares afectades detuberculosi, desenvolupa la malaltia durant el primer any de vida, en el cas de que no rebés cap tractament amb antibiòtics o si no se'ls vacuna.

Quan les persones malaltes de tuberculosi esternuden, parlen o escupen, llancen a l'aire microorganismes, coneguts com bacils de la tuberculosi. Només cal inhalar uns pocs bacils per resultar infectat. Tanmateix, no totes les persones infectades ambbacils de la tuberculosi emmalalteixen. El sistema immunitari mata els bacils de la tuberculosi, o bé els "aïlla", podent aquests mantenir en estat latent durant anys. Si el sistema immunitari no aconsegueix controlar la infecció pels bacils de la tuberculosi, aquests es multipliquen, produint la forma activa de la malaltia i danyant a l'organisme. Si no rep tractament, cada persona amb tuberculosiinfecciosa transmetrà els microorganismes patògens a unes 10 a 15 persones cada any.

Els bacils de la tuberculosi infecten una persona cada segon en tot el món.
Un terç de la població mundial està actualment infectada de tuberculosi.
Del 5% al 10% de les persones infectades de tuberculosi desenvolupen la forma activa de la malaltia.

Quan es determina ( mitjançant examen ambmicroscopi de la presència de bacils en una mostra de saliva ) que una persona té tuberculosi infecciosa, s'ha d'iniciar un tractament complet amb la dosi correcta de medicaments antituberculosos, amb el suport de personal dels serveis de salut o comunitaris o de voluntaris capacitats.

La supervisió del tractament ajuda a garantir que les persones infectades completen el tractament farmacològic finscurar la tuberculosi i evitar la seva transmissió. El tractament ha de continuar de forma regular i ininterrompuda durant sis a vuit mesos.



1
Tipus de tuberculosi.

Hi ha dos tipus de tuberculosi:

Latent: La majoria de les persones que són atacades pel bacteri si estan ben alimentades poden lluitar contra ella i en moltes ocasions ni s'adonen que van patir la malaltia ja quel'organisme pot defensar i aturar la infecció. En aquest cas, el bacteri es troba present en el cos però en forma latent o adormida i si les circumstàncies són favorables pot tornar activa i produir la malaltia.
Les persones amb tuberculosi latent tenen les següents característiques:
No tenen símptomes.
No se senten malalts.
No poden transmetre la tuberculosi a altres persones.
Si esrealitzen una prova tuberculina en pell, surt positiva.
El seu cultiu d'esput (saliva) surt negatiu.
La seva radiografia de tòrax pot ser normal.
Poden desenvolupar la malaltia si no reben un tractament oportú.

Tuberculosi activa: La tuberculosi pot estar latent o bé activar-se si el sistema immune de la persona està debilitat i no pot lluitar contra el bacteri que la causa.

Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • diagnostico de la Tuberculosi
  • Mycobaterium tuberculosi
  • Tuberculosi
  • tuberculosi
  • Tuberculosi
  • tuberculosi
  • Treball De La Tuberculosi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS