La tuberculosis

Páginas: 4 (813 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013
TUBERCULOSI
Tractament:
La tuberculosi es pot tractar amb diverses vacunes, com ara la Bacillus Calmette-Guérin (BCG), utilitzada per immunitzar infants de la tuberculosi, però és gairebéinefectiva per a la TB pulmonar adulta. S’elabora a partir dels bacteris procedents del Mycobacterium bovis. No es pot evitar la infecció tuberculosa amb aquesta vacuna, però estimula el sistema immunològicen cas d’infecció d’MT; la quimioprofilaxi primària (QPP), en la qual s’utilitza isoniazida com a fàrmac antituberculós. El tractament dura uns dos mesos; i la quimioprofilaxi secundària (QPS), quecontinuaria després de la QPP si s’ha donat positiu a la PT (prova de la tuberculina, test de Mantoux) passats els dos mesos. Es pot tractar amb isoniazida, amb rifampicina o amb pirazinamida,antibiòtics antituberculosos. Els més utilitzats són els dos primers.
Altres vacunes contra la TB són: la vacuna recombinant rBCG30 (investigada als EEUU a partir del 2004); una vacuna d’ADN contra la TBadministrada amb quimioteràpia (estudi del 2005); la vacuna MVA85A, que esta actualment investigant-se a Sud-àfrica per un grup de la Universitat d’Òxford; i altres antibiòtics com ara l’etambutol il’estreptomicina (el primer antibiòtic descobert per fer front a la tuberculosi).

Si fos el cas que es donés negatiu a la PT, aquesta prova es repetiria als dos o tres mesos o a l’últim contagi de risc. Sila situació de risc continua, la PT es repetiria als tuberculinonegatius cada un o dos anys. El tractament de la tuberculosi és llarg, i dura entre 6 mesos i un any.

La TB activa se sol tractarmillor amb combinació d’antibiòtics. Ara bé, la mescla de rifampicina i pirazinamida van provocar altes taxes d’hospitalització i de mort a causa de lesions hepàtiques.

Etimologia:
La tuberculosisve del llatí ‘tuberculum’, que significa “petita protuberància, tumor petit”. Aquesta paraula ve alhora de ‘tuber, tuberis’, que vol dir “protuberància, tumor, nòdul”, i és la forma diminutiva de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tuberculosis
  • Tuberculosis
  • Tuberculosis
  • La tuberculosis
  • Tuberculosis
  • tuberculosis
  • tuberculosis
  • TUBERCULOSIS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS