la unió europea

Páginas: 9 (2230 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
LA UNIÓ EUROPEA 28/4 2014

Què hem de saber
1- Formació: filosofia de fons i història. Cronologia de les principals fites històriques. Missió de la UE al segle XXI. (Consultar document “El futuro de Europa” , “Doce lecciones sobre Europa” i article de la wikipedia: http://es.wikipedia.org/wiki/Uni%C3%B3n_Europea )
a. Reflexió
i. Fonamentada en un objectiu econòmic?Fonamentada en un objectiu polític?
La UE està fonamentada en un objectiu polític, i aquest es que Alemanya i França no tornin a entrar en guerra, perquè feia un segle que hi havia guerres constants i sempre guanyaven els teutons, i no podia ser que dues de les tres grans potències europees s’estesin tot el dia barallant.
ii. Un producte acabat? Una realitat en construcció?
Europa, en la meva opinióes un producte inacabat que sempre estarà en construcció, el que passa és que als països membres, ara mateix, no els fa gràcia o no volen seguir construint aquest projecte, i això està provocant que sigui un òrgan una mica obsolet.
iii. Una Europa construïda sobre grans principis? Una Europa construïda sobre realitats concretes?
La UE està construïda sobre un gran principi que és evitar una IIIGuerra Mundial, i això genera que es creïn una sèrie d’interessos entre els països membres i també la creació de realitats concretes.
iv. Una Europa de grans? Una Europa de petits?
Una Europa de petits estats que en formen un de molt més gran, la unió fa la força en teoria.
2- Cronologia de les diferents ampliacions. De l’Europa dels 6 a l’Europa dels 28: nous reptes: a) gestió del dia a dia dela UE; b) gestió de la diversitat cultural i lingüística; c) gestió de les diferències socials i econòmiques.......
a. Reflexió
i. Creus que Turquia entrarà a la UE? Com ho raones?
Jo crec que sí, acabarà entrant, però a molts països els costarà avenir-se a un país de majoria musulmana a la UE, ja que mai ha passat. Per altra banda, abans de que entri Turquia i el seu govern han de resoldretots els conflictes interns que hi ha al país, que són molts, una joventut que vol ser europea i un president que ha respost ofensivament davant d’aquestes demandes.



3- La UE /eurozona / Espai Shengen /OTAN a Europa . Qui hi pertany? Qui no hi pertany? Per què? (Consultar document “Europa en mapes”)
La UE i la OTAN
Països de la UE i la OTAN: Estònia, Letònia, Lituània, Polònia, Rep.Checa, Eslovàquia, Hongria, Eslovènia, Croàcia, Romania, Bulgària, Grècia, Alemanya, Dinamarca, Itàlia, Holanda, Bèlgica, França, Gran Bretanya, Espanya, Portugal i Luxemburg
Països de la UE: Irlanda, Àustria, Suècia, Xipre i Finlàndia.
Països de la OTAN: Islàndia, Noruega, Turquia i Albània.
Espai Shengen:
Països membres de l’espai Shengen: Portugal, Espanya, França, Luxemburg, Bèlgica, Itàlia,Malta, Eslovènia, Àustria, Alemanya, Hongria, Rep. Checa, Eslovàquia, Holanda, Dinamarca, Polònia, Lituània, Letònia, Estònia, Finlàndia i Suècia.
Països que volen formar part de l’espai Shengen: Romania, Bulgària i Xipre.
Països que no formen part de l’espai Shengen: Gran Bretanya i Irlanda.
Països que formen part de l’espai Shengen, però no de la UE: Noruega, Suïssa i Islàndia.
Eurozona:Països amb l’euro: Espanya, Portugal, França, Itàlia, Àustria, Eslovènia, Grècia, Xipre, Eslovàquia, Bèlgica, Holanda, Estònia, Lituània, Finlàndia i Irlanda.
Països amb l’obligació d’adoptar l’euro: Bulgària, Croàcia, Romania, Hongria, Rep. Checa, Polònia, Lituània i Suècia.
Països amb clàusula d’exclusió: Gran Bretanya i Dinamarca.
Països que usen l’euro amb acord: Andorra, Mònaco, Ciutat deVaticà i San Marino.
Països que usen l’euro sense acord: Kosovo i Montenegro.
4- De la CEE a la UE. El Tractat de Maastricht: integració més enllà de l’àmbit econòmic per ampliar-la a l’àmbit social i econòmic. Què significa el concepte de ciutadania europea. La unió monetària i econòmica. L’àrea de política exterior i de seguretat comuna (PESC). L’àrea de justícia i afers interns. (Llibre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Uni Europea
  • El proces de creació de la Unió Europea
  • El IVA En La Uni N Europea
  • tratados de la unio europea con mexico
  • TLC
  • Historia De La Unió Europea
  • LA UNIA N EUROPEA
  • ORIGEN DE LA UNI N EUROPEA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS