LA VACA CEGA

Páginas: 4 (935 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2015
LA VACA CEGA
La vaca cega és un poema escrit per Joan Maragall que es troba dintre del seu primer llibre anomenat Poesies al 1895. Maragall és el gran poeta del Modernisme català i una de lesfigures més importants de la literatura catalana del segle XX. Va néixer a Barcelona el 1860 i va morir finalment al 1911 també a la ciutat comtal, es centra la seva gran importància en la seva obrapoètica.
El poema està compost d’una sola estrofa i per versos decasíl·labs, es a dir, introduïm els versos en art major. La rima en gran abundància és lliure, no segueix un esquema mètric quadrat, però enalguns casos trobem rimes assonants, com en els primers quatre versos consecutius. Encara que tot el poema es concentra en una estrofa, aquesta es subdivideix inicialment en tres tercets i un quartet,més tard trobem un altre tercet i finalment la poesia no segueix cap de les estructures anteriors, concentrat aquest últim fragment en un conjunt de deu versos. Els versos són femenins, ja que elvers acaba en una paraula plana. Finalment hi ha un seguit de sinalefes que en aquest cas no permeten una quadrar el esquema mètric, ja que ni ha un determinat, (i-altre) al primer vers, (vaca-és) alsisè vers o (ni-amb) al novè vers, son exemples de sinalefes, que en aquesta poesia en trobem en gran abundància.
Inicialment en llegir el títol ens avança que el poema serà un conjunt de metàfores, jaque seria molt estrany que el poema anés dirigit a la vaca cega en el seu sentit real. En el primer vers, Maragall ens comenta que la vaca cega va topant per tot el que es troba, incitant-nos areproduir en la nostre imaginació un animal irracional, sense pensaments, que és cec i ningú li pot ajudar, ja als inicis del poema es representa una imatge trista. Estructura aquest tercet amb un conjuntde paraules curtes que ens permeten la imaginació de la vaca avançant ella tota sola, i finalment ens verifica que és cega. Trobem el primer recurs retòric quan ens comenta que avança per un camí...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la vaca cega
  • La vaca cega
  • La vaca cega
  • La Vaca Cega
  • la vaca cega
  • La Vaca Cega
  • Comentari De Text: La Vaca Cega
  • Comentari Vaca Cega

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS