la velocitat

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 22 de enero de 2014
INTRODUCCIÓ


En física, la velocitat és la mesura del canvi de mòdul i direcció de la posició d'un mòbil. Però en aquest treball no ens interessa la física sinó, més aviat, l'educació física.Per tant quan parlem de velocitat ens referirem a una de les quatre qualitats físiques bàsiques que donen forma a la nostre condició física juntament amb la força, la flexibilitat i la resistència.
Lavelocitat és una de les capacitats físiques més importants en la pràctica de qualsevol activitat física de rendiment. La rapidesa de moviments en les accions esportives és molt important, ja quel'efectivitat en fer-la depèn, en gran quantitat, de la velocitat amb què es faci aquest moviment. És la capacitat física que ens permet dur a terme accions motrius en el menor temps possible.
Lavelocitat depèn de diversos factors, com són els musculars, els nerviosos, els genètics, així com la temperatura del múscul. Mitjançant aquesta qualitat es realitza algun tipus de desplaçament d'una part ode tot el cos en el menor temps possible. La majoria d'aquests aspectes depenen, en gran mesura, de l'herència i són escassament modificables mitjançant l'entrenament. Malgrat això, la velocitat ésuna qualitat que es pot millorar, encara que dins d'uns marges estrets.
Per tant podem dir que la velocitat física que permet realitzar un moviment concret en el mínim temps possible.CLASSES DE VELOCITAT

Hi ha tres tipus diferents de manifestacions pures de la vlocitat: la velocitat de reacció, la velocitat de desplaçament i la velocitatgestual.
La velocitat de reacció és la capacitat de respondre a un determinat estímul en el menor temps possible, com, per exemple, a la parada d'un porter o al tret de sortida d'una cursa de 100 metres.Aquest tipus de velocitats està caracteritzada per aspectes hereditaris i és poc influenciable per l'entrenament, malgrat que el grau de concentració influeix força. Dins de la velocitat de reacció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Velocitat
  • La velocitat
  • La Velocitat
  • Treball físic de la velocitat
  • Classe de l'entrenament de la velocitat
  • Caiguda Lliurei Velocitat Límit_SaraSalva
  • Caiguda lliure i velocitat límit
  • La Educació Fisica (Velocitat I Força)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS