La vida de la filosofía

Páginas: 5 (1199 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2013

1. Defineix els conceptes fonamentals següents:

Mite: Es fonamenten d’una religió o un sistema de creences, o bé un conjunt de relats i personatges que es mantenen a la cultura popular. Té com a característica principal ser una narració on no es pot destriar fàcilment el contingut i la història. Els temes es basen a explicar l'origen de l'univers o de la societat humana, delscostums o fets nacionals importants.
Logos: Significa raonament, argumentació, parla o discurs. També es pot entendre com intel·ligència, pensament, ciència, estudi, sentit. Logos significa intel·ligència pura de l'home i també la paraula, lligant per primer copllenguatge i pensament racional. Filosòficament vol dir la intel·ligència que dirigeix, ordena i dóna harmonia a l'esdevenir dels canvis quees produeixen en la guerra que és la mateixa existència.
Filosofia: És el saber en què els filòsofs, utilizten la lògica i el raonament per cercar o donar explicacions de tots els coneixements possibles. Filosofia és saber filosofar.
Ciència: És el coneixement del saber conscient i capaç de ser comunicat i discutit, organitzat i en el sentit de fer factible les operacions que permetinl'aproximació a la realitat, i sempre aportant coneixements que puguin ser desmentits amb el criteri de validesa.
Conèixer: És el saber d’un conjunt de conceptes/dades d’un assumpte determinat.
Pensar: És l’activitat que fa la ment en l'acte de pensar, és a dir, les construccions mentals elaborades fruit de l'activitat del cervell. S’estudien diverses disciplines com la filosofia o la psicologia.
Dogma:És una doctrina sostinguda per una religió o una altra organització d'autoritat i que no admet rèplica, és a dir, és una creença individual o col·lectiva no subjecta a prova de veracitat, el contingut del qual pot ser religiós, filosòfic, social, sexual, etc., impulsat per una utilitat pràctica. L'ensenyament d'un dogma o de doctrines, principis o creences de caràcter dogmàtic es coneix amb el nomd'adoctrinament.
Crític: És un judici que es fa sobre les qualitats i els defectes d'una producció humana: literària, plàstica, musical, periodística, etc.

2. Elabora un quadre compartiu amb les principals semblances i diferències que hi ha entre la filosofia en relació a la ciència i la religió.


Filosofia-ciència
Filosofia-religió


Semblances
Són autèntics sabers i nomeres opinions.són sabers universals ja que formulen lleis i teories.són sabers sistemàtics i estructurats,són sabers demostratius,contesten preguntes que se susciten en la realitat,són racionals i crítiques.
Tracten de trobar una veritat per poder practicar en la seva vida i poder seguir el camí, la filosofía tracta de trobar el camí mitjançant les preguntes sobre la realitat que veu dia a dia, lesreligions intenten trobar el camí mitjançant la recerca d'un Déu o Déus...








Diferencies
1) La Filosofia és una concepció general de la realitat, la ciència és un coneixement particular perquè pren una parcel · la o part de la realitat.2) La Filosofia es fonamenta en la reflexió i la crítica, mentre que la ciència es fonamenti en l'experimentació, lademostració, la matematització i la funcionalitat.3) La Filosofia no busca la precisió i exactitud, mentre que la Ciència busca la precisió i l'exactitud.4) Els Filòsofs no sempre arriben a una sola conclusió davant un determinat tema, a diferència dels científics que sempre estan a prop d'una sola conclusió.
1.La filosofia és concepció racional sobre l'univers i la vida.1.La religió és l'explicaciósobre els problemes de l'univers i la vida , partint de la fe.2.La filosofia considera a Déu com a problema , però no pot provar empíricament , l'aporia o la contradicció següent . A)déu existeix B)Déu no existeix
2.La religió no qüestiona a Déu . Es recolza fe . Creu en l'existència de déu , aquesta és vetat rebel · lada indiscutible.3.Cal filosofia que demostren l'existència de déu i hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de vida
  • filosofia de la vida
  • Filosofia Y Vida
  • filosofia y vida
  • filosofia y vida
  • Filosofia de la vida
  • Filosofia De La Vida
  • la filosofia y la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS