la vida de la meva àvia

Páginas: 7 (1590 palabras) Publicado: 12 de enero de 2014
Treball recuperació memòria històrica: el meu avi o àvia








ÍNDEX

ARBRE GENEOLÒGIC ......................................................................................................... 3
RUTA ..................................................................................................................................... 4
BIOGRAFIA........................................................................................................................... 7
EDUCACIÓ REBUDA ............................................................................................................ 9
VALORS QUE US HA TRASMÉS ........................................................................................ 10

















ARBRE GENEALÒGICRUTA
1. La meva àvia va néixer a Fuenteobejuna (Còrdova) el 2 de gener del 1931 i es va casar al 1955 amb el meu avi, aquí van tenir al seus dos primers fills.







Fuenteobejuna és un municipi occidental de la Serra cordovesa que limita amb Extremadura i la Meseta, situat a l'Alt Guadiato, al sud Serra Morena i la vall Bètica. Cal destacar que és de gran extensió, exactament 582,8 km2.Està formada per catorze pobles que encara conserven l'estil arquitectònic tradicional, una gran bellesa paisatgística i el caràcter casolà dels seus habitants.
Al 1961 la meva àvia i el meu avi van emigrar cap a Benaguacil (Comunitat Valenciana) en busca de treball i només van estar 2 anys.
Benaguacil és un municipi de la Comunitat Valenciana i està situat a la província de Valencia. Ocupauns 25,63 km2 i pertany a la comarca del Camp de Túria.
Es troba concretament a la part meridional del territori comarcal, limita al Nord amb els municipis de Llíria i Benissanó, a l’Est amb la Pobla de Vallbona, a l’Oest amb Pedralba i al sud amb Vilamarxant i Riba-Roja del Túria, que tenen de frontera natural el riu Túria.

2 anys a la comunitat valenciana no van ser suficients pels meus avisi al 1963 van decidir traslladar-se de país buscant treball. Van emigrar cap a Nyons (França) i van estar 10 anys en els quals van tenir els seus dos últims fills.

Nyons és una ciutat francesa que pertany al departament de Drôme i a la regió Ródano-Alpes. Està situada al l’Oest d’una vall que marca una de les entrades occidentals de les Baronnines, una regió de muntanyes mediterrànies. Esconsiderada una petita ciutat situada en una cubeta natural a la vora del Eygues i està rodejada de petites muntanyes com l’Essaillon, Garde Grosse, Saint-Jaume i Vaux.

Al 1973 van tornar cap a Espanya, concretament a Cornellà de Llobregat (Barcelona) . Aquí porten vivint des dels 40 anys i actualment hi segueixen vivint.

Cornellà de Llobregat és un municipi situat a la província de Barcelona.Limita amb Hospitalet de Llobregat a l’Est, amb el Prat de Llobregat al Sud amb San Boi de Llobregat a l’Oest i finalment al Nord amb Esplugues de Llobregat i San Joan d’Espí.

Cal destacar que Cornellà de Llobregat és el municipi més poblat de la comarca del Baix Llobregat amb 87.458 habitants.
RESUM DELS 4 VIATGES











BIOGRAFIA
Amparo Cabezas Caballero va néixer a unpoble de Còrdova anomenat Fuenteobejuna el 2 de gener del 1931. Allà va passar la seva infància, adolescència i joventut. La seva família era de classe baixa i vivien en una petita casa tota la família: els seus pares, els seus quatre germans i també va arribar a viure un dels seus avis.
Des dels deu anys va començar a ajudar a la seva mare a casa i al camp. En aquella època, les dones noméstreballaven a casa i de tant en tant al camp, ja que, al seu poble no hi havia fàbriques. Totes les dones vestien amb faldilles llargues i els homes amb pantalons, cosa que ha canviat molt actualment. La meva àvia rentava la roba a mà, feia el dinar, cuidava moltes vegades dels seus dos germans més petits i mai va poder anar a l’escola. La vida al poble era bastant dura, no hi havia dutxes com ara i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La meva vida en rosa
  • La Història De La Meva Vida.
  • La Meva Vida En Rosa
  • la meva vida en rosa
  • Mev
  • Redacció El Millor Dia De La Meva Vida
  • Avio
  • aviar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS