La Vida Dels Estels

Páginas: 2 (383 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
LA VIDA DELS ESTELS

ELS ESTELS NEIXEN DE L’AGLOMERACIÓ:
Aquests astres neixen a partir de l’acumulació de gas (Hidrogen) que a poc a poc, per la seva pròpia gravetat va recollint més i més gas.L’ESTEL S’ENCÉN:
Aquesta zona més densa que l’espai que l’envolta, va creixent i creixent, i finalment, quan la pressió (i en conseqüència la temperatura) augmenten prou, l’estel s’encén és a dir,comença a fusionar àtoms d’hidrogen per formar heli, i en aquesta reacció s’obté també molta energia, que es el que dóna la seva lluminositat a l’estrella.

UNA VIDA CURTA I BRILLANT O UNA VIDALLARGA I DISCRETA.
Els estels més calents (i també més grans) disposen d’una quantitat massiva d’hidrogen per fusionar, però, el cremaran “ràpidament” en aproximadament uns centenars de milions d’anys.En canvi estels de menor temperatura com el sol, tenen molt menys hidrogen però el “cremen” molt més lentament, allargant la seva vida fins a més de 5000 milions d’anys.

UNA JUVENTUT TRANQUIL·LAAmb joventut ens referim a l’etapa que compren des de que l’estel s’encen fins que aquest ha consumit tot l’hidrogen. Aquesta és una etapa molt tranquil·la en que hi ha un equilibri entre la forçagravitatòria que empeny les partícules de gas cap al centre de l’estel i la calor que les empeny cap a l’exterior.

UNA MADRUESA RELAXADA:
El que succeeix en aquesta fase és que a l’estrella se li vaacabant l’hidrogen, i, en un primer estadi (quan encara queda hidrogen), la enorme quantitat d’heli dificulta la fusió de l’hidrogen i la temperatura de l’estrella comença a baixar, desequilibrantl’estel, de manera que el material de l’estel es precipita cap a l’interior, pujant de nou la temperatura i fent créixer l’estel fins a esgotar l’Hidrogen.

UNA VELLESA EXPLOSIVA
Després de consumirtot l’Hidrogen, l’estel, començarà a fusionar nuclis d’heli per formar Beril·li. En aquesta fase l’estel es torna a desequilibrar, aquest cop cap a l’altra banda de la balança, es genera moltíssima...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Vida Dels Altres
  • declaració dels drets dels infants
  • l'illa dels carrers dels ocells
  • Psicologia dels grups
  • Llinatge dels Cardona
  • Auca Dels Castellers
  • L'illa del carrer dels ocells
  • Classificació Dels Drets Humans

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS