la vida en la actualidad inscribirme ya

Páginas: 3 (662 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014
LA FELICITAT


- El tema del text és la no voluntat humana per a ser feliç
El text es troba dividit en 3 parts : la primera part de la línia 1 a la 10 , on Joan Fuster introdueix el temade la feliçitat , la segonda part de la 11 a la 39 , on Fuster parla de la feliçitat en diferents aspectes i situacions , i una tercera part de la línia 40 a la 45 , on justifica perquè no somfeliços .

- El resum del text es :
El terme feliçitat te un ús molt restringit . La gent no vol sentir-se feliç , no sap com ser feliç . Quan no és feliç , es fracàs, i per tant , infeliçitat . La gentes posa molt condicionants i la realitat és que costaria poc de ser . Busquem qualsevol cosa per a pensar-hi que no ho podem ser-ho , hem creat un mon on n'hi ha que tindre molta fortuna per aarribar a la feliçitat

-Es tracta d'un que pertany a l'àmbit literari , un assaig amb les característiques propies d'aquest gènere. Es un tipus de text expositoargumentativa , perque la seua finalitates explicar el tema de la feliçitat i persuadir que tot el mon pot arribar a ser-ho . A més , també trobem sequencies narratives "Ahir vingué a casa.."(l.31) . La estructura del text es de descripció ,ja que parla de la feliçitat i sobre aquest tema parla de diferents aspectes .
Respecte als arguments que trobem al text , trobem en la línia 34 un argument de citació "Ah que la vie estquotidienne! " de Laforgue . Al principi del text , trobem un argument d'analogia , on es compara l'us de la paraula feliçitat en França i açi " En françes encara sona bé la paraula(..)figura sense escrúpols.Alsud dels Pirineus , te un us mes restringit" (l.1-4) . En la línia 21 trobem argument d'exemplificació " ser mandamás jupiterí , artista , escriptor...." . Per últim , també trobem un argumentd'experiencia personal en la línia 31 "Ahir vingué a casa meua una vella parenta.."
Per altra banda , la tesi , que no esta explicita dins del text , del que es preten convençer Joan Fuster ,es de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la vida actual
  • la vida actual
  • la vida actual
  • La vida actual
  • Vida actual
  • La Vida En La Actualidad
  • En La Vida Actual
  • La importancia de la bacteriología en la vida actual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS