La vida en rotto

Páginas: 2 (463 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2009
Temă individuală

Realizați un plan de învățare eficientă pentru un examen important sau pentru un elev (student) care are dificultăți de învățare la o disciplină. Țineți cont de regulile, etapele,condițiile învățării eficiente (a se vedea materialul de pe CD de la directorul intitulat Invătare)!

Câteva sugestii pentru realizarea acestei teme (in funcţie de cazul ales – examen sau elev cudificultăţi de învăţare)
- Planul trebuie să fie individualizat (să conţină exemple, recomandări personale).
- Pentru a fi mai facil de realizat, ar fi bine să va gândiţi la o situaţie concretă(de exemplu, la propria persoană sau la un elev (fictiv) cu probleme de învăţare). Prin urmare, se propune un caz concret (dar fără numele unei persoane identificabile). De exemplu, elevul M.N., înclasa a …. are probleme de promovare la disciplina….şi îşi doreşte să remedieze problema, dar nu reuşeşte să înveţe…Studentul A.B. are de pregătit examenul----, pentru perioada de sesiune etc.
- Să sepropună un examen concret, să se stabilească perioada pentru care se va concepe planul de învăţare (pe perioada sesiunii - câteva zile sau pe o perioadă mai lungă în timpul semestrului etc.)
- Săse facă o scurtă diagnoză a învăţării pentru a identifica factorii care împiedică învăţarea eficientă şi condiţiile care favorizează învăţarea eficientă (de exemplu, dacă aţi ales pregătirea unuiexamen, atunci veţi alege din lista de autodiagnoză a învăţării (vezi materialul de pe CD) ce vă avantajează în procesul de învăţare: fiind un student cu stil de învăţare auditiv, nu poate învăţa dacăeste linişte perfectă, poate învăţa mai bine în perioada de început a zilei, are nevoie de ordine în cameră, are nevoie de notiţe bine structurate etc.)
- Să se prezinte etapele unei învăţărieficiente, propunând pentru fiecare dintre ele recomandări, modalităţi concrete de motivare etc.
- Să se propună condiţii optime de învăţare (dar nu în general, ci în funcţie de diagnoza făcută). De...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • rotter
  • Rotter
  • Julian Rotter
  • Cuestionario rotter
  • Julian rotter
  • Julian Rotter
  • rotter
  • Test de frases incompletas rotter

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS