la vida es una reversión de gentes

Páginas: 5 (1145 palabras) Publicado: 9 de abril de 2014
DEURES DE NADAL: LA 1ª GUERRA MUNDIAL (1914-1918)
La I Guerra Mundial va ser el primer gran conflicte bèl·lic de la Història que va tenir abast planetari i el primer on la població civil hi va participar d’una manera massiva. Pel tipus d’armament usat i la dimensió del conflicte, va produir un nivell de devastació que mai fins aleshores s’havia vist. És per tot això que se la va anomenar “LaGran Guerra”, de la que aquest proper 2014 es commemoraran els 100 anys.
A continuació tens les activitats que hauràs de realitzar durant les vacances de Nadal i que formen part del segon apartat de la unitat 3 del curs. Caldrà que les facis a la llibreta i que les presentis el DIMECRES 8 DE GENER de 2014.
Algunes de les activitats fan referència a la unitat 6 del llibre digital de Santillana.Tens l’enllaç a aquesta unitat al moddle.
LES CAUSES DE LA GUERRA
1. Llegeix l’apartat 1 del tema 6 del llibre digital (“L’origen de la I Guerra Mundial”) i respon aquestes preguntes:
a) Digues per quins motius la tensió entre els estats europeus va anar creixent entre finals del segle XIX i principis del segle XX:
b) Quin episodi va succeir el 28 de juny de 1914? Què va significar?
En aquestdia va tenir lloc l’assessinat de l'arxiduc Francesc Ferran (hereu de l'Imperi austrohongarès) i la seva esposa. Tots dos es dirigien a Sarajevo (Bosnia) per demoestrar la sobirania austríaca.
c) Observa aquest mapa amb els dos blocs d’aliances que es van crear abans de la I Guerra Mundial i esbrina amb quin bàndol va acabar lluitant l’Imperi Otomà (actual Turquia) i amb quin bàndol ho van ferels EEUU a partir de 1917:
L'Imperi Otomà va formar part del bàndol de la triple aliança, mentre que els EEUU va lluitar del bàndol de
la triple entesa.

LES ETAPES DE LA I GUERRA MUNDIAL
2. Llegeix atentament l’apartat 2 del tema 6 del llibre digital (“El desenvolupament de la I Guerra Mundial”) i elabora un eix cronològic del conflicte on hi apareguin:
Les quatre etapes de la guerra
Elsfets més rellevants de cada etapa: batalles, inici i final, entrada dels EEUU,...
COPIARLO DIRECTAMENTE DEL LIBRO.
LA PRIMERA GUERRA GLOBAL
3. Mira aquest breu documental sobre la I Guerra Mundial. És el primer d’una sèrie molt més llarga sobre la “Gran Guerra”, però té l’interès de veure imatges reals i en color d’aquest conflicte.
http://www.youtube.com/watch?v=j-rjHVB7PaU
Redacta un textd’almenys 50 paraules on expliquis, a partir del documental, les xifres generals de la Guerra i les imatges que la van caracteritzar.
4. Observa aquest mapa i dedueix:

Quins deuen ser els territoris pintats de verd? Son la triple entesa.?
I els pintats de taronja? Son la triple aliança.
Quin paper creus que va tenir Espanya a la guerra segons aquest mapa? Espanya no va jugar cap paper enaquesta guerra, ja que nio comptava amb els recursos suficientes despres d’haber pergut algunes colinies (revisar)
Què ens demostra aquesta imatge? Ens demostra la gran diferencia de territoris que hi haba, a més de la poca posibilitat que tenia la triple aliança de guanyar la guerra.
5. Entra en aquesta pàgina web i explica quina utilitat tenien els objectes o aparells d’aquestes imatges durantla I Guerra Mundial:
http://www.claseshistoria.com/1guerramundial/armamento.htm

: Eren mascaras protectores, minimitzaven l’efect toxic dels gasos i encara que era efectiva habian riscos degut als imprebisibles cambis de vent.




LES CONSEQÜÈNCIES DE LA GUERRA
6. La Guerra va acabar amb la victòria de les potències aliades l’any 1918. El tractat de pau més important que es va signarl’any següent va ser el Tractat de Versalles. Llegeix aquests articles del Tractat de Versalles i respon les preguntes que tens a sota:
"Los Estados Unidos de América, imperio británico, Francia, Italia, Japón, potencias designadas por el presente tratado como las principales potencias aliadas y asociadas, de una parte (...) y Alemania, por otra, han convenido las siguientes disposiciones (...):...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Neoliberalismo En La Vida Cotidiana De La Gente
  • LA VIDA DE BODO Y SU GENTE
  • El dinero en la vida de la gente
  • 20 Costumbres De Gente Que Ha Triunfado En La Vida
  • La gente real quiere una vida ficticia
  • De La Reversión.
  • viva una vida profunda ensayo sobre gente materialista
  • La mayor a de la gente considera la vida como una batalla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS