La Vida Incerta

Páginas: 3 (683 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2013
COMENTARI DE TEXT


LA VIDA INCERTA, DE JOSEP CARNER


La vida incerta és un poema de Carner, autor que és considerat el màxim exponent de la literatura noucentista. El Noucentisme va ser elmoviment politicocultural que entre el 1906 (any en què Carner va publicar Els fruits saborosos) i el 1923 recull les aspiracions dels capdavanters de la burgesia catalana, crea una ideologia dels seusinteressos i formula uns models de comportament social per fer possible la seva acció reformista. La ideologia noucentista es basava, sobretot, a considerar la raó i l’intel·lecte sempre per damuntdel sentiment i de l’instint i el principi de la realitat per damunt del principi del plaer i defensava la contenció i la laboriositat. A més, en concretava en l’exaltació del present i en la revisiódel passat (entroncant amb la tradició clàssica). En concret, aquest ideari noucentista gira entorn d’uns mots clau: intervenció, imperialisme, arbitrarisme, classicisme, mediterranisme i civilitat que,emprats com a directrius, havien de culminar en allò que els noucentistes anomenaven “obra ben feta”.
En aquest context, Carner, poeta, periodista, dramaturg, diplomàtic i traductor, ens ha llegatuna vasta obra literària que va representar la introducció d’una nova sensibilitat dintre la literatura catalana.
El poema La vida incerta pertany a l’obra La primavera al poblet (1935). En aquestaobra es pot veure l’adaptació del simbolisme que va fer l’autor.
El poema La vida incerta consta de cinc estrofes de quatre versos cada. Encara que ho sembli, no són quartets, ja que és de rimaconsonant en els versos senars i assonant en els parells. La mètrica és isosil·làbica i l’esquema de la rima és ABAB - CDCD - EFEF - GHGH - IJIJ.
El tema del poema és la vida i el pas del temps, juntamentla preocupació pel tema de la mort. Carner utilitza una estació relativament agradable, la primavera. Una primavera fugaç i passatgera, on els seus paisatges es converteixen en escenes humanes. La fi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Vida Incerta De Josep Carner
  • Comentari de text de La Vida Incerta de Josep Carner
  • incertos
  • introducció la vida incerta, josep carner
  • CANÇONETA INCERTA
  • Cançoneta Incerta
  • O incerto señor don hamlet
  • Comentari text. cançoneta incerta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS