LA VIDA OCEÀNICA

Páginas: 3 (673 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2015
LA VIDA OCEÀNICA
1-Jonathan Havenhand va demostrar mitjançant uns experiments els efectes del canvi climàtic i de l’augment del CO2 sobre els oceans mundials. Amb aquests experiments va poderdemostrar que aquests canvis afectava greument a la reproducció dels animals.
L’acidificació de l’oceà és provocat per l’augment de C02 que reacciona amb l’aigua i forma àcid carbònic. A mesura que l’aiguaes torna mes àcida les corals i diversos animals tenen dificultats per formar-se.Com que l’acidificació altera processos com el creixement i la reproducció fica en perill la salut dels animals i lasupervivència de les espècies.
CADENA TRÒFICA MARINA :L’abundància de la llum solar i de l’oxigen manté viva la cadena tròfica. Es tracta de quatre esglaons, a baix torbem el fitoplàncton que alimentaal zooplàncton, format per petits animals. El zooplàncton és ingerit per altres peixos els quals serveixen d’aliment per als depredadors.
Els vents ajuden a barrejar les capes superficial i mesprofunda, transportant oxigen cap avall i nutrients cap a dalt, tot i així el flux dels nutrients entre la superfície i el fons del mar també el mouen els animals vius i morts.
Quan els animals ascendeixeni descendeixen, atravessen aigües amb diferents PH però l’acidificació modifica el ph provocant mals als organismes.
MOLÈCULES TAMPÓ O AMORTIGUADORES:Algunes espècies tenen la capacitat d’acumularmolècules tampó les quals permeten mantenir el pH estable d’una dissolució davant l’adició de quantitats àcides. Les acumulen per contrarestar els descens del PH durant la propulsió ràpida. Tal i comli passa a un corredor en un sprint, els músculs canvien cap a un metabolisme anaeròbic , per tant consumeix més ATP i com a conseqüència s’acumulen més ions H+. Però es veritat que casi cap espèciepot mantenir-les a llarg termini. Com que els canvis de Ph es produeixen molt ràpid no permet als essers vius adaptar-se en tant poc temps.
ESPÈCIES DE FITOPLÀCTON:L’acidificació també afecta algunes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la vida en oceano
  • La vida en el oceano
  • La vida en los oceanos
  • la vida de los tiburones en el oceano
  • Vida oceanica amenazada
  • Vida Marina en el Oceano Pacifico
  • INFLUENCIA DE LOS OCEANOS EN LA VIDA HUMANA
  • El oceano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS