La vida i la mort de jordi fraginals

Páginas: 8 (1847 palabras) Publicado: 28 de enero de 2011
Primera part
La primera part del capítol està situada a la gran masia de mas Fraginals que es troba als afores de Sant Esteve. En Jordi és el segon fill d'en Mateu Fraginals, un home molt aferrat a les tradicions i que té ben clar que el seu fill ha de ser sacerdot. Per aquest motiu, en Jordi comença a estudiar llatí amb el mossèn del poble. Mossèn Llorenç, però, veu que el caràcter d'en Jordino serveix per ser capellà ja que el veu molt mogut i despistat, per això Llorenç li promet que si atent a les classes que li ajudarà a cuidar del seu hort, cosa que agrada a en Jordi. Un dia mossèn Llorenç va a casa d'en Mateu i li explica que el seu fill no te fusta per ser mossèn, però en Mateu diu que ell ha de seguir aquest camí ja que és tradició. En Jordi comença el seminari però sembla ques'hagi mort espiritualment, i no s'hi troba bé dins d'aquest, arriben les vacances d'estiu, en Jordi retorna al mas i segueix igual de trist i mort que en el seminari, cosa que preocupa a la seva mare.

Segona part
Jordi segueix trist fins l'arribada de les festes i de l'Alberta, que sempre l'acompanya i sempre estan junts, i quan torna a marxar l'Alberta en Jordi torna a decaure i encara queesta enamorat de l'Alberta, segueix moix i trist. Arriba el dia de tornar al seminari allí continua igual, però planeja la seva fugida, el dia de reis quan tothom dormia ell aprofita per escapar-se i se’n va fins a casa del mossèn Llorenç que l'acull, en mossèn va a parla r amb en Mateu sobre el que ha succeït amb en Jordi, en Mateu s'enfada molt i ja no el vol veure mai més, ja no el considerafill seu, per això la seva mare, la Mariana i en Llorenç envien a en Jordi a casa d'en Martí un parent de la Mariana per que el cuidi.

Tercera part
En Jordi se’n va a viure a casa del seu oncle Martí, un Republicà que va viure a Cuba i que en tornar es va establir a Vilallonga, el seu oncle el rep amb els braços oberts ja que sabent en la situació que estava i lo que odiava al home de la sevagermana, l'accepta gratament, a més l'anima a començar a una nova empresa i a quedar de nou amb l'Alberta. Un dia es decideix d'anar a trobar l'Alberta i aclarir-ho tot, quan hi arriba, en Pau, el pare de l'Alberta sospita de la seva visita i l'anima a anar a caçar per que no es quedi sol amb l'Alberta, però ells dos el menteixen per quedar's-hi. Quan en Pau marxa, ells dos tenen una xerrada i se’ndonen compte que es volen casar, però per casar-se necessiten el permís patern. En Pau estranyat vol escriure a en Mateu per preguntar-li la veritat però en Jordi li ho explica tot. Després de cinc anys d'espera en Jordi i L'Alberta es casen, per fer-ho, en Jordi demana que faci els papers pel casament, a la Alberta li costa molt que el seu pare li firmi ja que en Mateu el recolzava econòmicament ino volia perdre'l. Finalment es casen, una cerimònia molt íntima ja que la Mariana no hi pot assistir.

Quarta part
Ja casats en Jordi i l'Alberta se’n van a viure a Ribelles un poble a prop de Vilallonga ja que així en Martí no quedava molt lluny i els podia anar a visitar. Aviat, reben la bona notícia que l'Alberta esta embarassada, això fa que en Jordi estigui molt més per ella i que enMartí els vagi a veure cada diumenge encara que continuï pensant que el matrimoni ha d'estar sol. Arriba el dia del bateig d'en Lluís, el fill, i en Jordi esta trist per que no té la seva mare i aquesta s'ha d'assabentar per mitjà d'una carta, al seu costat però la cerimònia surt rodona. Pocs dies després en Llorenç mort i en la família va a enterro allí, després de la cerimònia la Mariana vacorrents cap a trobar el seu nét, llavors en Jordi es retroba amb el seu pare i ell li gira la cara com si no el conegués. Després de la mort del mossèn ve la de la Mariana que mort de tristesa. En Pau selva esta molt malament econòmicament i en Jordi l'ajuda pagant-li els deutes i oferint-li la seva llar i una feina, que no li dura pas massa, i el negoci d'en Jordi es desfà ja que es crema tot el bosc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Vida I La Mort De Jordi Fraginals. Josep Pous I Pagès
  • Vida i mort de les estrelles
  • La vida i la mort dels estels
  • Naixement, vida i mort de les estrelles
  • Hamlet I La Concepció Platònica De La Vida I La Mort
  • I la mort em parlava
  • jordi sierra i fabra
  • Jordi Sierra I Fabra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS