La vida i la mort dels estels

Páginas: 3 (570 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2013
LA VIDA I LA MORT DELS ESTELS

Tipus d’estrelles:
Nanes vermelles: tenen una massa deu vegades inferior a la del sol i la seva superfície és milers de graus més freda. És el tipus d’estel mescomú al univers.
Estrelles grans i blaves: tenen una temperatura d’uns 25 mil graus centígrads, poden tenir una massa 25 vegades superior a la del sol i poden ser 10 mil vegades mes lluminoses.
NanesBlanques: són un tipus d’estels molt entranyes, tenen una densitat enorme i una massa 300 vegades superior a la de la terra, però en canvi, tenen el mateix volum. La nana blanca és la ultima fase d’unestel com el sol. Se’ls anomena: estels retirats. Juntament amb les nanes vermelles són les més abundants de l'Univers.
Estrella de Neutrons: són estels molt petites, algunes tenen només un diàmetrede 15 km. Estan compostes per objectes amb una altíssima densitat. Són un dels objectes més extranys i interessants per als astrònoms. Giren a una velocitat enorme, arribant a fer centenars de voltesper segon i posseeixen un camp magnètic increïble, gràcies a aquets dos factors es van poder identificar, ja que transmeten una llum intermitent. Les estrelles de neutrons representen l'etapa final dela vida de certes estrelles.
Estrelles endarrerides Blaves: són el resultat de la col·lisió entre estels més tènues i antigues durant la seva seqüència inicial, però troben estrany que es formi unamassa més gran a l’anterior. Encara que no se sap del tot d’on provenen, ja que amb la massa que tenen haurien d’haver mort fa milions d’anys. Presenten masses dos o tres vegades superiors a les de laresta d'estrelles de la seqüència principal. La solució a aquest problema està probablement relacionada a les interaccions entre dos o més estrelles en el confins densos dels cúmuls en els que estroben les endarrerides blaves.
Nanes Marrons: Tenen una temperatura molt baixa, transmeten molt poca llum, només podem veure-les quan les tenim molt a prop. Els components d’aquest estel són els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vida i mort de les estrelles
  • Naixement, vida i mort de les estrelles
  • Hamlet I La Concepció Platònica De La Vida I La Mort
  • La vida i la mort de jordi fraginals
  • I la mort em parlava
  • La Mort A Sis Vint I Cinc
  • Vida I
  • I la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS