La vida

Páginas: 3 (747 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2013
La vida és l'estat mental intermedi entre el naixement i la mort, tot i que no té una definició simple exacta, en part perquè el terme és sovint usat d'una manera molt oberta i amb ambigüitat, com enels conceptes vida eterna, vida artificial, o vida extraterrestre. Aquest article es refereix al significat de la paraula en les ciències de la vida.

Hom considera la vida el primer dret humà, alqual se supediten tots els altres. Els éssers vius són els objectes que tenen processos biològics automantinguts, i tots els altres objectes són éssers inanimats.[1]

La vida tal com la coneixem vacomençar a la Terra entre 3.800 i 3.600 milions d'anys enrere i durant aquest temps no ha parat d'evolucionar. Ha estat un procés llarg i complex. De cèl·lules procariotes a cèl·lules eucariotes id'organismes unicel·lulars a organismes multicel·lulars. En aquests últims començà la diferenciació cel·lular i d'aquesta diferenciació cel·lular s'esdevé la gran aventura de l'evolució biològica:vegetals, invertebrats, peixos, amfibis, rèptils, mamífers, ocells. Milions d'espècies apareixeran. S'ordenen segons els principis generals de la taxonomia.

El naturalista Charles Darwin va ser el grancronista dels mecanismes d'aquesta evolució.

Les estructures moleculars essencials per a la vida, es van formar i desenvolupar per aparèixer en un pre-ecosistema que així ho va permetre, en el seuestat prebiòtics. L'origen de la vida és el resultat termodinàmic de l'acoblament de diferents àtoms en un mitjà que va fomentar l'aparició de molècules més complexes, car termodinàmicament parlant erael més òptim.

Oferint un baix potencial energètic (una molècula d'adenina no és físicament reactiva, és estable en el temps, i poca utilitat té en una central elèctrica o en una reacció de fusiónuclear), però sí un alt potencial bioenergètic (degudament acoblada a una molècula de ribosa , forma un reactiu bioquímic molt potent), van afavorir l'aparició d'altres propietats, que van emergir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vida de vida
  • La vida es vida
  • La vida es vida
  • La Vida Que No Es Vida
  • Vida antes de la vida
  • La Vida ¿Qué es la vida?
  • Vida De Vida
  • la vida es la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS