La vida

Páginas: 14 (3361 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2015
La vida es dura
Definicions[modifica | modifica el codi]
No hi ha una definició de vida plenament satisfactòria. En un sentit ampli la vida és una propietat de la matèria igual que la densitat, el punt d'ebullició, etc.

Definició fisiològica
Un organisme viu és aquell capaç de dur a terme funcions com menjar, metabolitzar, excretar, respirar, moure's, créixer, reproduir-se i respondre aestímuls externs.
Definició metabòlica
Un sistema viu és un objecte amb una frontera definida que contínuament intercanvia substàncies amb el medi circumdant sense alterar-se. També ha estat rebutjada perquè no es poden incloure objectes vius com ara les llavors, les espores, o eubacteris encapsulats en estat de latència. I també perquè defineixin com a vius entitats com ara el foc.
Definicióbioquímica
Tot organisme viu conté informació hereditària reproduïble codificada en els àcids nucleics els quals controlen el metabolisme cel·lular a través d'unes molècules (proteïnes) anomenades enzims que catalitzen o inhibeixen les diferents reaccions biològiques. Malgrat ser més precisa i encertada, tampoc no es considera una definició vàlida, ja que exclou la vida fora de la química queconeixem i, per exemple, la impossibilita en el camp cibernètic alguna cosa, que fins ara, no s'ha demostrat.

Les tres edats de la vida i la Mort , pintura de Hans Baldung.
Definició evolutiva
“La vida és tot sistema capaç d'evolucionar per selecció natural.” Una vegada més, aquesta definició no és acceptada per gaires biòlegs ja que inclou els virus dins del grup dels éssers vius i podriaintroduir en un futur algun virus informàtic polimòrfic que inclogués algun tipus de rutina avançada d'evolució darwiniana. Sens dubte ningú no diria que tal programa d'ordinador fos un sistema viu.
Definició termodinàmica
“Els sistemes vius són regions localitzades on es produeix un continu increment d'ordre.” Aquesta definició, potser la millor i més completa, neix de la comprensió nova de l'Universd'aquest últim segle. Es basa en l'aparent incompliment del segon principi de la termodinàmica, el qual diu que la entropia o desordre, de l'Univers sempre augmenta. Fou plantejada en el llibre “Que és la vida?” d'Erwin Schrödinger. La vida sembla que va en contra d'aquesta poderosa llei de la física. És considerada per molts científics com un sistema fisicoquímic emergent extraordinàriamentcomplex. L'augment d'ordre en un sistema viu no incompliria el principi citat termodinàmic en forma global, ja que això es fa sempre a compte d'un increment d'entropia en l'Univers. Així doncs, la vida formaria part també dels anomenats sistemes complexos.
Vida a la terra[modifica | modifica el codi]
L'existència de vida, i concretament la vida terrestre es pot definir amb més especificitat indicant,entre altres coses, que els éssers vius són sistemes químics el fonament són cadenes d'àtoms de carboni i que són riques en hidrogen (reduïdes), que es distribueixen en compartiments plens de dissolucions aquoses i separats per membranes funcionalment asimètriques la zona interior és hidròfobs; aquests compartiments constitueixen cèl·lules o formen part d'elles, les quals s'originen per divisió decèl·lules anteriors, permetent així el creixement i també la reproducció dels individus. Els sistemes vius no formen un sistema continu, tancat i hermètic; sinó una multitud de sistemes discrets, que anomenem organismes.

Característiques generals dels éssers vius[modifica | modifica el codi]
Un ésser viu té aquestes característiques:

s'organitza a partir de la cèl·lula,
és capaç de dur aterme les funcions bàsiques de nutrició, relació amb l'entorn i reproducció,
pot evolucionar segons les exigències del medi,
usa energia per mantenir l'homeostasi.
La vida s'oposa a la matèria inert. Aquesta distinció neix a la filosofia antiga (tot i que els monistes consideren que tot forma part d'una unitat superior, identificada amb el cosmos).

Les bases d'allò que és viu[modifica |...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vida de vida
  • La vida es vida
  • La vida es vida
  • La Vida Que No Es Vida
  • Vida antes de la vida
  • La Vida ¿Qué es la vida?
  • Vida De Vida
  • la vida es la vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS