La vigencia de un regeneracionista

Páginas: 2 (444 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2014
Comentari de text: “La vigencia de un regeneracionista”


El text que analitzarem està escrit per Marcelino Iglesias, quan encara era president de la comunitat autònoma d’Aragó. Està publicat a“El País” el 8 de Febrer del 2011. El text es d’una font secundaria, ja que ens parla de que va fer Joaquim Costa, publicat en honor al centenari de la seva mort.
Podem veure que hi ha unentrellat, un resum que, quan el llegim veiem que ens parlarà de Joaquim Costa i de quin es el seu pensament. Més endavant, sabem que farà una visió positiva ja que esmenta el pensament de Joaquim Costa comun dels millors pensament de l’època.
D’altra banda, en el segon paràgraf podem destacat, en primer lloc defensa el pensament de Joaquim Costa sobre el regeneracionisme, el qual donarà pas a larestauració desprès del desastre del 98. Cal esmentar que, com es fa referencia al text, Joaquim Costa va fer transformacions agràries des de Aragó, ja que estava situat en l’agricultura més primàriad’Espanya, agricultura que no va poder dur a terme la reforma agrària. Podem destacar també les extensions que va fer en l’àmbit de l’educació, de l’ensenyament.
Més endavant esmenta que Joaquim Costatambé recolza l’Europeisme, ja que les reformes proposades en l’ensenyament eren degut a que Espanya pogués tenir el mateix sistema d’ensenyament que la resta d’Europa, calia copiar els països que sivan se capaços de dur a terme la reforma agrària.
El en següent paràgraf torna a parlar de la reforma agrària, es a dir, que va promoure mètodes de finançament per a que els agricultors puguin teniruna millor economia, poder fer front a la reforma, pel que fa al finançament van donar un pas endavant gràcies a promoure organitzacions i sindicats.
Com bon regeneracionista, veiem que en el 8eparàgraf esmenta que va ser molt crític pel que fa al desastre del 98 amb les pèrdues de les últimes colònies espanyoles. Encara ser molt crític Joaquim Costa havia assumit que havien de deixar les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la regeneración
  • La Regeneración
  • Regeneración
  • Regeneracionismo
  • Regeneracion
  • Regeneracion
  • Regeneracion
  • Regeneracion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS