La Viruela: La Vacunación

Páginas: 2 (379 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2012
La vacunació amb cowpox(verola de vaca) s'ha atribuit a Edward Jenner (1749-1823), però realment feia molts anys que a la India i Xina ja es coneixia que la verola de les vaques podia protegir a lespersones. Segons els francesos: L'any 1780 un capellà de la Provença va cometar a dos anglesos, un d'ells metge, que vaquers que havien patit la verola dels munyidors no patien després la verola. Através d'aquests la idea va passar a Jenner.

Jenner havia nascut prop de Bristol, als 8 anys va ser variolitzat. Es va formar com a metge a Londres amb el Dr John Hunter, i als 24 anys tornà al seupoble: Gloucestershire. Als 30 anys ingressa a la Royal Society.
Quan encara estudiava, un metge amb el que feia pràctiques va dir "no pot ser verola perque ha passat la verola dels munyidors", aixóli va quedar i posteriorment ho anar veien ell mateix. El 1778 va estudiar sistemàticament la protecció dels ramaders. 
  El 1796 va inocular a Philipps de 8 anys, amb el pus d'una lesió de cowpox dela ma d'una granjera (Sarah Nelmes) i al cap de uns dies el va infectar amb la verola i només va desenvolupar una lleugera febra i petites lesions.

Aquest cas i 13 més els va descriure en unarticle . Al 1898 va publicar  "An enquiry into the causes and effects of the variolae vaccinae, a disease discovered in some of the western countries of England particularly Glowcestershire, and known bythe name of cowpox". Va tenir ferotges detractors i caricatures.

Un error de Jenner que no es va descubrir fins més tard, fou que creia que amb una  dosi n'hi havia prou (per tant va inventar lavacunació, però no la revacunació). 
A partir de 1800 s'exten per l'Europa meridional i oriental i les Amèriques,  Filipines i Xina. 

Durant uns quants anys, els membres del Congrés de Medicina deFrança van fer  progressos importants com afegir glicerina com a estabilitzant(1850), dessecar la vacuna  (1897), refrigerar-la (1912) i liofilitzar-la (1917 i després 1935).  Tot aixó va permetre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Viruela
  • La Viruela
  • La Viruela
  • La viruela
  • la viruela
  • viruela
  • Viruela
  • Viruela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS