La visita d'un inspector

Páginas: 6 (1483 palabras) Publicado: 6 de abril de 2014



John Boynton Priestley, conegut com a J.B.Priestley, fou un escriptor, dramaturg, locutor i activista polític britànic nascut a Bradford el 13 de setembre de 1894. Va publicar 27 novel·les entre les que destaca The Good Companions (Bons companys) i nombroses obres de teatre com la que hem llegit enguany (La visita d’un inspector)




RESUM
La visita d’un inspector conta com, unsmembres d’una família: Birling(el pare), Sybil Birling(la mare), Sheila(la filla), i Eric(el fill) es troben juntament amb Gerald Croft, el promés de Sheila, en un sopar per celebrar el fet de que Shela i Gerard s’hagen promés. Quan el sopar finalitza, com era costum, les dones se’n van al saló i els homes es queden bevent i fumant a la taula. Al poc temps de que finalitzara la sopa, aaribà a lacasa dels Birling un inspector anomenat Goole, aquest, es presenta i els diu a tots que una xica s’ha suïcidat bevent desinfectant i potser siga per la culpa de tots els allí presents. L’inspector comença a interrogar a tots els membres de la família i a Gerard, ningú creia tindre relació alguna amb aquesta xica, Eva Smith, pero després de l’interrogatori es donen donen compte de que tots tenenalguna cosa a veure amb ella. El primer que ha de respondre es Arthur, Goole comença mostrant-li una foto que només el pare de familia veu, i en haver acabat amb ell ja es sap la seua relació amb Eva, ella havia treballat feia prop d’un parell d’anys per a ell i la va haver de comidar a causa d’unes protestes que aquesta va promoure.
La segona en ser interrogada va ser Sheila, a la que també li vaensenyar una foto de la xica que soles ella va poder veure, i va poder reconèixer espantada, després d’haver acabat l’inspector de preguntar-li va resultar que després de que Eva siguera acomiadada de l’empresa de Arthur, al cap d’un temps va trobar treball a una botiga, Milwards, de la que Sheila i Sybil eren clientes habituals, Sheila, en una de les seues visites a la botiga es prova un vestit,aquest, li parava mal i Sheila va veure com Eva reia, cosa que va interpretar com a una burla i li va causar recels ver la estupenda figura de Eva, al veure aquesta acció, Sheila va anar al director de Milwards per dir-li que acomiadara Eva pel que havia passat o si no anularia el compte que sa mare tenia a la botiga, per la qual cosa es acomiadada. El següent en ser interrogat és Gerald, al’inspector no li va fer falta ensenyar-li cap fotografia, perque en dir-li que aquesta xica després de perdre el treball a Milwards es va canviar el nom a Daisy Renton va saber perfectament de qui es tractava, aquesta xica en predre el treball a la botiga es va canviar el nom i entrà a treballar al cafe cabaret Palace, on es va conéixer Gerard, els dos es van agradar, i aquest es va oferir a donar-li unspoc diners per mantindre’s, es veien moltes voltes fins que Gerald va haver de tallar aquesta situació per Sheila i Eva es va anar dos mesos a un lloc de costa. Quan Gerald va acabar de contar tota la història va eixir al carrer per fer una volta i va ser el torn de Sybil, que en veure la foto que li va ensenyar Goole va reconèixer la xica, aquestes dos estaven relacionades perque un parell desetmanes abans del suïcidi la xica va anar a l’associació de la qual Sybil era presidenta per demanar ajuda ja que no tenia treball, estaba embaratzada i el pare de la criatura era un borratxo i els diners que li prestava eren furtats, en sentir Sybil aquesta història li va denegar la ajuda i li va dir que el problema era del pare per ser així. L’últim en ser interrogat va ser Eric, que, va aparéixeren el moment en que l’inspector acabà de fer-li preguntes a sa mare i va confesar desde el primer moment que ell era el pare del bebé, com a Gerald, tampoc li va fer falta cap foto per saber de quina xica es tractava. Eric la va conéixer al mateix lloc que Gerald, al bar cabaret Palace, Eva, després d’estar dos mesos fora va tornar a la ciutat i tornà treballar en aquell lloc, on també va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La visita del inspector
  • La visita del inspector
  • Visita del inspector
  • Recencio La visita d un inspector
  • Informe técnico visita escuela inspectores
  • La Visita del Inspector
  • La Visita Del Inspector
  • la visita del inspector

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS