LA VISTA Queestionari

Páginas: 3 (608 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2015
LA VISTA


1. Explica quina és la funció de:
a. La coroide: mantenir la temperatura constant i nutrir estructures del glòbul ocular.

b. La retina: transmetre informació al nervi òptic.
c. Elcristal·lí: enfocar els raigs lluminosos perquè formin una bona imatge a la retina amb independència de la distància a la qual estigui situat l'objecte.
d. El iris: controlar la quantitat de llum queentra en el ull.

2. Què és la fòvea? I el punt cec?
és una depressió retinal poc profunda localitzada a uns 2,5 mm en direcció lateral al disc o papil·la òptica, dins de la zona pigmentadagroguenca anomenada màcula retinal.

El punt cec és la regió de la imatge que es forma a la retina que coincideix amb el disc del nervi òptic

3. Aquesta imatge mostra com els fotoreceptors (cons i bastons)es situen en la retina i connecten amb neurones i després es forma el nervi òptic.

Busca quines diferències hi ha entre cons i bastons.

Bastons: tenen una elevada sensibilitat a la llum peròno detecten els colors. I són els responsables de la visió en condicions de baixa lluminositat.
Cons: són els responsables de la visió en condicions d'alta lluminositat, es considera que existeixentres tipus de cons que presenten una resposta diferent depenent de la longitud d'ona incident, combinant aquests tres tipus és quan es produeix la sensació de color.

I després pensa... Per què de nit hoveiem tot en blanc i negre?

4. A què és deguda la imatge en relleu? Una pista: Estira el braç, mira amb un ull tancat i situa el dit gros sobre un objecte del final de la classe o habitació. Noet moguis i canvia d’ull. Què passa? Per què?



5. En què consisteix la funció protectora de celles, pestanyes, parpelles, glàndules lacrimals i conjuntiva? En que la suor o alguna altrasubstancia o cos estrany entri al ull




6. Amb l’ajuda de les següents imatges explica en què consisteix la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme. Explica quines són les causes i com es corregeix el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Queestionari CosmosVIII
  • La vista
  • LO VISTO Y NO VISTO
  • La Vista
  • Vista
  • La Vista
  • Vistas
  • Vistas Y Sonidos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS