La vista

Páginas: 8 (1834 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2011
LA VISTA

per Nuria Hernández i Pedro García

Introducció






El sentit de la vista és el que ens permet percebre sensacions lluminoses i captar la grandària, la forma i el color dels objectes, així com la distància a la qual es troben. Aquestes sensacions arriben a través dels ulls, òrgans encarregats de la visió. Dins del mateix es troben cèl·lules receptores que s'encarreguend'armar les imatges dels objectes i transmetre-les al cervell.

Introducció






L'ull és un òrgan molt delicat. La seva part posterior està protegida pels ossos del crani i la cara. La seva part davantera és protegida de la pols i altres cossos estranys per les celles, les pestanyes, les parpelles i les glàndules llagrimals.

Què és la llum?
 

 

La llum és una radiacióque es propaga en forma d'ones. Les ones que es poden propagar en el buit es diuen ONES ELECTROMAGNÈTIQUES. La llum és una radiació electromagnètica. La llum és la radiació visible de l'espectre electromagnètic que podem captar amb els nostres ulls.

Propietats de la llum
La llum presenta tres propietats característiques:

Es propaga en línia recta Es reflecteix quan arriba a una superfíciereflectora

Canvia de direcció quan passa d'un mitjà a un altre (es refracta)

Perquè veiem els objectes?
Podem veure els objectes que ens envolten perquè la llum que es reflecteix en ells arriba fins als nostres ulls. Existeixen dos tipus de reflexió de la llum: reflexió especular i reflexió difusa. Reflexió especular: La superfície on es reflecteix la llum és perfectament llisa (miralls,aigua en calma) i tots els rajos reflectits surten en la mateixa adreça. Reflexió difusa: La superfície presenta rugositats. Els rajos surten reflectits en totes les adreces. Podem percebre els objectes i les seves formes gràcies a la reflexió difusa de la llum en la seva superfície.

Anatomia de l’ull


Còrnia: és la superfície transparent que mesura aproximadament 1,5 cm de diàmetre.Presenta forma convexa. Es situa a la part anterior del globus ocular. Igual que la lent d'una càmera fotogràfica, inicia el procés visual refractant els rajos de llum perquè s'ordenin de determinada manera.

Anatomia de l’ull


Iris : és la part situada al voltant de la pupil·la. Conté un pigment marró, verd o blau, que li dóna el color als ulls. Està envoltat per un múscul (esfínter), queregula el diàmetre de la pupil·la i, per tant, la quantitat de llum que penetra en l'ull. Aquest ajust serveix per aconseguir definició dels objectes que observem (enfocar). La seva funció és controlar l'entrada de llum en l'ull i té paper preponderant en l'agudesa visual.

Anatomia de l’ull



Humor Aquós: Es tracta d'una substància semilíquida, transparent, semblant a una gelatina incolora.Aquesta substància omple la càmera anterior de l'ull i per la seva pressió interna, fa que la còrnia es torni protuberant. L'humor aquós és renovat lenta i constantment i el seu excés és evacuat pel canal del Schlemn.

Anatomia de l’ull



Cristal·lí: Cos aproximadament biconvex, en forma de lent, transparent, localitzat immediatament darrere de l'iris, entre la càmera anterior i lacàmera posterior de l'ull. La funció principal del cristal·lí és permetre la visió nítida en totes les distàncies.

Anatomia de l’ull


Cos Vitri: També conegut com humor vitri. És una substància totalment transparent, semblant a l'humor aquós, que omple internament el globus ocular, fent que prengui la forma aproximada d'una esfera, amb la protuberància de la còrnia. Escleròtica: També conegudacom esclera. Es tracta d'una capa externa que embolica el globus ocular. És una capa de fibres de teixit connectiu que li dóna duresa i protecció a l'ull.



Anatomia de l’ull


Retina:

És la capa que embolica internament ¾ parts del globus ocular i té un paper importantíssim en la visió. Està composta per milers de cèl·lules sensibles a la llum, conegudes com fotoreceptors....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LO VISTO Y NO VISTO
  • La Vista
  • Vista
  • La Vista
  • Vistas
  • Vistas Y Sonidos
  • La Vista
  • La Vista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS