La volta al món en 80 dies

Páginas: 5 (1165 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2013




















Índex
1. Dades bibliogràfiques..............pg. 3
2. Qüestionari...........................pg. 4-7













1. Dades bibliogràfiques:
Títol: La Volta al món en 80 dies
Autor: Jules Verne
Editorial: Barcanova
Col·lecció: Antaviana Nova Clàssics
Lloc i any de publicació: A Mallorca al 2001














2.Qüestionari:
Fer la volta al món en 80 dies i guanyar l’aposta.

La història comença a l’any 1872 a casa de Phileas Fogg quan es presenta el seu nou criat el senyor Rossinyol, més tard quan Phileas Fogg va anar al Reform-Club, on es va apostar de 80.000 Lliures pel fet de què es podia fer la volta al món en 80 dies. Tres dies abans havia hagut un robatori per la quantitat de 55.000 Lliures que estrobaven en el banc de Londres i molts diaris i persones deien que Phileas havia sigut el lladre i que l’aposta de fer la volta al món era una estretejà per fugir amb els diners.

Personatges:
El personatge principal és Phileas Fogg, és un personatge molt seriós, solitari, escrupolós i una mica excèntric (tant per als lectors com per a la resta dels personatges), és extremadament puntual (el queentra en conflicte amb la quantitat de retards que ha de sortejar en el viatge al voltant del món), al principi inexpressiu, ric i solter sense que es donin detalls de l'origen de la seva fortuna ni de la seva vida familiar en la novel·la (però es casa al final de la història), però és molt bona persona, i va a posar en risc la seva vida, la seva fortuna i el resultat del seu viatge per salvarprimer a l'Índia a Aouida (una jove vídua hindú de qui s'acaba enamorant) i després a Amèrica del Nord a Rossinyol, el seu criat d'origen francès.
El personatge amb qui em sento més identificat és Rossinyol ja que ell és espontani i eixelebrat però també té bons valors i enginy com jo.
Jo destacaria a Stamp Proctor: coronel que quan es troba a San Francisco propina un cop de puny a Fix i està a puntde barallar-se amb Fogg.
Els personatges es descriuen de les dues maneres tant físicament com psicològicament. Ex: Phileas Fogg, personatge enigmàtic del qual no se sabia res, només que era un home molt elegant i un cavaller dels més esplèndids de l’alta societat anglesa.
Escenaris i ambients
L’acció transcorre a Londres, Suez, Bombai, Calcuta, Hong Kong, Yokohama, San Francisco i Nova York.Els fets transcorren al S.XIX.
El mapa es troba a l’última pàgina.

Estructura:
En el plantejament l’escriptor ens presenta els personatges i l’aposta de fer la volta al món en 80 dies. (Del capítol 1- 4)
En el nus l’escriptor ens explica que un detectiu els segueix des de Londres ja que la descripció que li han donat del lladre té molta semblança amb Fogg, quan estan a la Índia Phileas iRossinyol agafen uns elefants per arribar a Calcuta, pel camí es troben una desfilada persones que es dirigeixen a cremar a una dona que encara era viva ja que hi havia una tradició a la Índia en la qual quan un home moria la seva dona i totes les seves pertinences haurien de ser cremades amb el seu cadàver. Fogg i el seu criat salven a la dona, que es deia Aouda i segueixen amb el seu viatge ambla seva nova companya fins a Calcuta. Més endavant viatjen als EEUU i uns indis els ataquen quan es trobàvem a les muntanyes Rocalloses, això els fa perdre molt de temps i per recuperar-lo tenen que arribar a Omaha. Un cop allà tenen que agafa un tren que les porti a Nova York i de Nova York a Londres però el vaixell els va deixar a les costes d'Irlanda, en el port de Queenstwon. Una vegadaallí, van anar fins a Dublín i després a Liverpool, on va ser arrestat per l’inspector, Fix havia agafat afecte a Fogg i el fet de detenir-lo no li agradava molt però ho havia de fer. (Del capítol 5 - 36)
En el desenllaç l’escriptor ens diu que un cop aclarit l'assumpte del robatori, Fogg és alliberat i arriba a Londres però creia que havia arribat tard i l’aposta estava perduda. El seu criat es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Volta Al Món En 80 Dies
  • La Volta Al Món En 80 Dies
  • La volta al món en 80 dies
  • la volta al mon en 80 dies
  • Trabajo 80 Dies
  • La volta al mon
  • FITXA DIDÀCTICA LA VOLTA AL MÓN EN 25 CANÇONS
  • primera volta al mon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS