La Volta Al Mon En 80 Dies

Páginas: 7 (1604 palabras) Publicado: 23 de junio de 2012
LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES

1. LES DADES BIBLIOGRÀFIQUES

a) Autor: Jules Verne.
b) Traductora: Juli Disla
c) Autor de les il.lustracions: Saul Darú
d) Títol de l’obra: La volta al món en 80 dies
e) Editorial: Bromera
f) Any de publicació: Febrer de 2005
g) Nombre de pàgines: 126
2. EL TEMA I L’ARGUMENT

Tema:
a) Phileas Fogg aposta amb els seus amicsque és possible fer la volta al món en 80 dies, per a demostrar-ho, empren un viatge amb Passepartout, el seu criat.

b) Argument:

Phileas Fogg fa una aposta de 20.000 lliures amb els amics al Club Reform. L’aposta consistia en fer la volta al món en 80 dies. Agafaren un tren que travessava tota la ciutat.
Al port de Suez acabava d’arribar el Mongòlia. Allí el detectiu Fix i la seuadona Dorothy els confonen amb els lladre del banc de Londres. Açò va donar lloc a una successió d’aventures:
A bord del Mongòlia i cap a Bombai, Fogg i el seu criat estaven a una part del vaixell i a l’altra Fix i la seua dona. Arribaren a Bombai dos dies abans del previst però Fogg no volia perdre ni un minut , no volia quedar-se a Bombai, però Passepartout va insistir en quedar-se un poc a veureuna actuació de Fix i Dorothy disfressats de hindús. Aquests els van traure de voluntaris durant l’actuació per a fer temps fins que arribara l’ordre d’arrest de Fix: els clavaren en dues grans cistelles i els travessaren espases sense fer-los ningun tipus de mal. Però allí, els deixaren als dos dins de les cistelles fins que passà un hindú i els ajudà a eixir d’allí.
Van perdre el tren cap aCalcuta i no tingueren més remei que agafar un elefant. Creuant la selva rescataren a una xica, Auoda, que anava a ser cremada per un tipus de secta religiosa. A Calcuta agafaren un vaixell cap a Hong Kong, “el Rangoon”.
Passepartout parà en una taberna per a descansar, Fix i Dorothy l’emborratxen per a que perguera el vaixell. Fogg i Aouda aconseguiren embarcar-se en un altre vaixell cap a SanFrancisco però Fix i Dorothy també ho feren.
A San Francisco, Aouda tenia la intenció de quedar-se un poc però Fogg es negà, sols van veure una desfilada d’un circ on actuava de malabarista Passepartout.
Agafaren un tren cap a Nova York. Al tren Fogg, Aouda i Passepartout contemplaven la gran velocitat que aconseguia, però hi hagué un impediment. Doncs, uns indis segrestaren a Fix, Dorothy,Aouda, Passepartout i al señor Phileas Fogg. Passepartout aconseguí deslligar-se i aparegué al cap d’una estona muntat en un globus. Tots se’n pujaren per continuar el viatge a través de l’oceà a contra rellotge. Ajudats per la direcció del vent travessaren l’oceà atlàntic i aterraren a Liverpool. Acte seguit es dirigiren cap a l’estació del tren en direcció a Londres. De sobte, aparegueren unspolicies amb una ordre de detenció per a Fogg pel robatori del Banc d’ Anglaterra. La detenció durà poc, Fix li demanà disculpes i el soltaren. Desesperats pel retard, se n’adonen de que havien viatjat en sentit contrari al moviment del sol i que havien arribat un dia abans. Es presentaren al Reform Club, d’on havia eixit l’aposta. Fogg havia guanyat.

3. L’ESTRUCTURAa) Externa:
El llibre es divideix en 28 escenes, que componen la totalitat de l’obra teatral.

b) Interna:
Un 2 d’octubre de 1872 al Reform Club de Londres, Phileas Fogg, Andrew Sullivan, Thomas Flangan i Elyse Dogson apostaren 20.000 lliures a que Phileas Fogg no era capaç de fer la volta al món en 80 dies.
Phileas Fogg i Passepartout organitzen el viatge agafant diversos mitjos detransport: vaixell, tren, globus, elefant... Però no conten amb la presència del detectiu James Fix i la seua dona Dorothy, que els confon amb els lladres del Banc de Londres.
Finalment, gràcies a que no viatjaren cap a orient, guanyaren 24h. I l’aposta la van guanyar.

4. EL TEMPS

a) TEMPS INTERN:

-Va viure en una època en la qual s'estaven manifestant diversos canvis en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La volta al món en 80 dies
  • La Volta Al Món En 80 Dies
  • La Volta Al Món En 80 Dies
  • La volta al món en 80 dies
  • la volta al mon en 80 dies
  • Trabajo 80 Dies
  • La volta al mon
  • FITXA DIDÀCTICA LA VOLTA AL MÓN EN 25 CANÇONS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS