la volta al mon en 80 dies

Páginas: 9 (2015 palabras) Publicado: 27 de junio de 2014
JULES VERNE i LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES.
En el centenari de la mort de Verne descobrim que és més viu que mai !
Narrativa, aventura i reflexió
Aprofitem l’onada de l’any Verne que al llarg del 2005 ha estat homenatjat en el centenari de la seva mort, per introduir la reflexió a través del cinema a primària. Hem triat La volta al món en 80 dies pel seu atractiu intrínsec, perquè ha esdevingutja un clàssic i també perquè fa poc s’ha editat en català (castellà i anglès) la versió de Frank Coraci.
Com tots els clàssics, no es pot cenyir a una edat. Pensem que les propostes del dossier són prou àmplies per ser usades per a tots els nivells educatius. Seran els propis estudiants qui posaran el llistó. Nosaltres, només hem preparat l’esquer.
Creiem que és una bona oportunitat per aplantejar alguns temes, tot i el to desenfadat i espectacular de la producció. I potser esdevingui també una oportunitat per apropar alguns nens i nenes i joves a la lectura. De la mateixa manera que una obra literària es porta al cinema, qui sap si algun estudiant se’n va a l’obra literària.
Jules Verne va néixer a Nantes el 8 de febrer de 1828 i va morir a Amiens el 24 de març de 1905. Va començarescrivint obres de teatre, però l'èxit li va arribar amb la publicació de tota una sèrie de novel·les que combinen l'acció i l'aventura amb un rigorós rerefons científic. Obres com Viatge al centre de la terra, Cinc setmanes en globus, Un capità de quinze anys o Vint mil llegües de viatge submarí s'han convertit en clàssics de la literatura juvenil, i han fet que Verne sigui considerat el pareindiscutible de la ciència ficció moderna. Altres obres famoses: De la Terra a la Lluna (1865), la trilogia: Els fills del capità Grant (1867-68), Vint mil llegües de viatge submarí (1870), L’illa misteriosa (1874), Miquel Strogoff (1876). La volta al món en 80 dies la va escriure l’any 1873, en plena efervescència creativa.
1
DOSSIER DE TREBALL
LA VOLTA AL MÓN EN 80 DIES
Fitxa tècnica
Direcció:Frank Coraci. Interpretació: Jackie Chan (Passepartout/Lau Xing), Steve Coogan (Phileas Fogg), Cécile De France (Monique), Jim Broadbent (Lord Kelvin), Ewen Bremner (Inspector Fix), Kathy Bates (Reina Victòria), Arnold Schwarzenegger (Príncipe Hapi), John Cleese (Sargento), Karen Mok (General Fang), Owen Wilson (Wilbur Wright), Ian McNeice (Coronel Kitchener), Luke Wilson (Orville Wright). Guió:David Titcher, David Goldstein y David Benullo; basat en la novel·la de Jules Verne. Producció: Bill Badalato y Hal Lieberman. Música: Trevor Jones. Fotografia: Phil Meheux. Muntatge: Tom Lewis. Disseny de producció: Perry Andelin Blake. Direcció artística: Robert Cowper, Gary Freeman, Sebastian T. Krawinkel y Pat Tagliaferro. Vestuari: Anna B. Sheppard. País: USA. Any: 2004. Durada: 110 min.Objectius
-Doble lectura: literatura i cinema.
-Descriure la geografia i, en algun cas, els costums de distints països i continents.
-Estimular la idea de descoberta, de curiositat i, per què no, d’esperit d’aventura
-Exercitar habilitats cognitives: comprensió, seriació, descripció, comparació, esbrinar, idear, resumir, valorar, etc,
-Mostrar, tal com diu el protagonista al final de lapel·lícula, que viatjar és una forma
d’aprendre
Escenes de DVD
1. L’atracador de bancs
2. La reial acadèmia
3. L’aposta
4. Una classe d’art
5. En el tren
6. A l’Índia
7. La casa de Passepartout
8. Lluita per la llibertat
9. La màquina de volar
10. Crèdits finals
2
Resum
Phileas Fogg és un cavaller, i quan aposta, amb altres membres del Club de Reforma de Londres, que pot viatjar al voltant delmón en 80 dies, s'ho agafa al peu de la lletra. Immediatament marxa amb el seu criat, Passepartout. Però no tot va bé, ja que els mètodes de transport no només són incerts, sinó que, a més, són perillosos. Fogg també és acusat del robatori d'un banc i és perseguit per un detectiu.
Com visualitzar
El primer fragment dins al minut 17 s’ha de passar complet per situar als estudiants. Després es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La volta al món en 80 dies
  • La Volta Al Món En 80 Dies
  • La Volta Al Món En 80 Dies
  • La volta al món en 80 dies
  • Trabajo 80 Dies
  • La volta al mon
  • FITXA DIDÀCTICA LA VOLTA AL MÓN EN 25 CANÇONS
  • primera volta al mon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS