Laaa1

Páginas: 3 (610 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2012
3.-
Rosa Luxemburg basa l'anàlisi econòmica basant-se en els processos de producció i distribució, per tant, fa un anàlisi objectiva. Luxemburg, com tots els marxistes, comparteix la definició queva postular Engels sobre l'economia: "L'economia política és la ciència que estudia les lleis que regeixen la producció, la distribució, la circulació i el consum dels béns materials que satisfannecessitats humanes."

Luxemburg, seguint la doctrina del materialisme històric, basa el seu anàlisis en la dialèctica entre les forces de producció i les relacions socials de producció, que sóninterdependents entre elles però alhora són contradictòries i entren en conflicte. Segons les relacions de producció, es classifica les societats com a: primitives, antigues, feudals, i capitalistes.Aquestes societats s'assenten sobre diferents formes de divisió social del treball i propietat dels mitjans de producció.

La mateixa Rosa Luxemburg diu sobre l'economia política: “pel que fa a la economiapolítica tal com ens l'hem imaginat, es tracta sobretot de la producció de tots els béns que, com l'aliment, el vestit, l'allotjament, el mobiliari, instruments i materials, fan falta per viure itreballar. Al centre de l'economia política es troba la producció.

2b El principal problema del capitalisme que afecta a les classes populars, és a dir, a la majoria de la població, és la propietatprivada dels mitjans de producció. La propietat privada d'aquests suposen que l'obrer/assalariat és nominalment lliure, però no disposa d'altre mitjà per a la supervivència que la seva força de treballbruta, la qual ha de vendre a una minoria privilegiada que té en els seu poder aquests mitjans de producció. La burgesia compra, pagant un salari, al proletariat la seva força de treball amb l'objectiud'incrementar la seva propietat, seguint l'esquema D-M-D (Diners-Mercaderia-Diners). El salari del treballador sempre és menor que el valor que produeix per al capitalista, si no fos així no hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS