laaaleche

Páginas: 3 (629 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
ANALISI FORMAL (a)
Aquesta obra presenta una composició lleugerament asimètrica, prenent com a eix l’ampolla i situant-se els personatges enfrontats, als dos costats de la taula, sobre un fonsneutre.

Les dues figures i els objectes de la taula presenten un volum, Cézanne ho aconsegueix amb una geometrització de les formes, que es veuen clarament en la figura de l’esquerra gràcies a lesformes cilíndriques del cos, barret, braç i cadira recta.

La gamma cromática és més aviat sòbria, encara que hi hagi tonalitats més càlides com ara el groc o el vermell, però sense estridències.Aquests colors són aplicats amb una pinzellada recta, fet que ajuda a aconesguir la geometrització.

*Com a conseqüència d’aquesta geometritzacio l’obra presenta una sensació d’immobilitat i una certafredor en els personatges, però amb matisos:
-El de l’esquerra és més fret, amb l’angle de les estovalles recte. El color de les cartes és blanc, aquest presenta seguretat al personatge.
-El de ladreta té l’angle de les estovalles aixecat, i hi predominen els colors càlids, En canvi el color de les cartes és gris, presenta una força inseguretat.

Interpretació:
Es tracta d’una obra de temàticaquotidiana, en la que retrata a uns habitants de Jas de Bouffan a qui havia observat jugant a cartes . Cézanne va realitzar fins a cinc versions d’aquest tema dels jugadors de cartes, les primeresamb més personatges, apropant-se cada cop més al centre de l’acció fins arribar a aquesta darrera versió on només apareixen aquests dos personatges.
segons Badt, el fet de representar una partida decartes seria un sinònim de la pintura moderna ja que, en aquells temps, molts quadres impressionistes eren considerats pel públic i la crítica com a cartes per la forma plana i colorejada d’aquestes,sense perspectiva ni profunditat.
EXPLICACIÓ FORMAL: (PAULA)
La composició l’obra és senzilla: el quadre es divideix en dues parts. . Per una banda tenim a la part inferior el poble, i a la part...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS