Laciutat dels infants

Páginas: 3 (733 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2013
Francesco Tonucci, pensador, psicopedagog, especialitzat en educació infantil, i dibuixant italià, és l’autor també de nombrosos llibres. És en aquest llibre, La Ciutat dels infants, on es presentael projecte en el qual es centrava Tonucci i que va ser dut a terme en la ciutat de Fano, Itàlia, durant l’any 1991. En aquest, es mostren els principis en els que creu l’autor i tot lo que s’hauria decanviar per tal de poder-los dur a terme.

Respecte al projecte, les seves pàgines parlen sobre la dolenta situació en què es troben avui dia les ciutats que tenen com a paràmetre del seudesenvolupament la figura del adult treballador i, per això reivindica aquest fet. Encontre d’això, l’autor té l’objectiu central de fer participar als infants en el disseny i el funcionament de la ciutat.Tonucci ens fa veure que la ciutat està dissenyada únicament per als adults i els seus cotxes, encara que moltes zones siguin zones per infants, estan dissenyades encontre d’aquests. Actualment, témolta importància el món econòmic i administratiu, fet que fa que s’hagi perdut l’encant originari, que es caracteritzava perquè era un lloc per reunir-se. Ara, tot lo que gira entorn del carrer,patis, parcs, ha canviat la seva concepció, ara tot volta entorn al automòbil i al comerç, proporcionant un augment de la contaminació que afecta al ambient i a la salut. Això provoca molts cops brutícia,i per aquests motius va augmentant la perillositat. Perillositat que fa que els adults tinguin por de deixar sols al seus fills pel carrer o en el parc.
Per consegüent se li atorga, al projecte, unamotivació política, ja que el que es vol aconseguir és anar cap a un nou govern de la ciutat, encaminar-la d’una manera diferent, agafant els nens com a paràmetre i garantia de les necessitats de totsels ciutadans. Proposa, doncs, tenir com a principals paràmetres als infants per tal der poder fer que les ciutats siguin, un altre cop, espais on hi hagi una millor qualitat de vida.
De fet, una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • declaració dels drets dels infants
  • Evolució del pensament dels infants
  • Drets dels infants
  • Pla educatiu del casal dels infants del raval
  • Politica social y casal dels infants
  • Factors Que Influeixen En La Autoestima Dels Infants
  • l'acolliment dels infants i les families
  • Infants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS