Lactancia materna

Páginas: 17 (4072 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2011
Infermeria Materno-Infantil L’alletament Matern


Per realitzar aquest treball m’he valgut de diferents fonts documentals per tal d’elaborar un marc teòric complet, amb el qual defensar la teoria que l’alletament matern és de primera elecció, per tal que el nen s’aprofiti de tots els avantatges d’aquest tipus de nutrició.

Com ja he dit abans, parlaré dels avantatges i desavantatges, aixícom intentaré definir que és la lactància materna, quin és el procés i com s’inicia, entre altres coses.

En aquest apartat, deixo constància de les fonts en les que he basat el meu marc teòric. He emprat llibres especialitzats i articles d’internet; tots han sigut d’ajut però uns han tingut més pes que altres.

Nueve meses de espera: la guia definitiva del embarazo, el parto y el postparto.Ed. Temas de hoy. Colección: Ser padres. Dra. Josefina Ruiz Vega, con la colaboración de Dra. Mª Concepción Diez Rubio.

Los consejos de tu matrona; todo lo que deseas y necesitas saber. Asociación española de matronas. Coordinadora: Mª Angeles Rodriguez Rozalén.

Infermeria Materno-Infantil. 17a Edición Interamericana Mc.Graw Hill. 3ª Edició a 1995. Autors: Reeder, Martin i Koniak.Infermeria Materno-Infantil. 4ª Edició Interamericana Mc.Graw Hill. 1ª Edició 1987; 2ª Edició 1995. Autors: Sally B. Olds, Patricia W. Ladewig, Marcia L. London.

Obstetricia y Neonatologia. Ed. Interamericana Mc.Graw Hill. 1ª Edició 1988. Autor: Beischer Hackay.

La duración óptima de la lactancia materna exclusiva. Comunicado de prensa nº 7. Abril 2, 2001
Infermeria Materno-InfantilL’alletament Matern

Lactancia Materna. Suplemento. Otoño de 2000. Nº 85. Autoras: Josefa Aguayo Maldonado, Pilar Serrano Aguayo, Carmen Calero Barbé, Ana Martínez Rubio, Consuelo Rello Yubero, Covadonga Monte Vázquez.

http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/html/ca/infantil/doc9902.html Generalitat de Catalunya. © 1995-2007.http://www.farmaceuticonline.com/dones/dona_alletament1.html Col•legi de Farmaceutics de Barcelona. C/Girona, 64. 08009 Barcelona. Tel. 93 244 07 10
Avís legal - © Copyright 2000 - Web auditada per l'OJD.

http://www.imasbcn.com/imas/c_lactar1.htm Consorci Sanitaria de Barcelona IMAS. © 2006 Institut Municipal d'Assistència Sanitària.

http://dgsalut.caib.es/user/portal_salut/PromocioSalutLactancia.htm Govern Conselleria de Salut i Consum. D.G. deSalut Pública i Participació. Servei de Promoció de la Salut. © Govern de les Illes Balears.

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/ency/article/002451.htm Medline Plus. Servei de la Biblioteca Nacional de EE.UU i els instituts nacionals de la Salut. U.S. National Library of Medicine, 8600 Rockville Pike, Bethesda, MD 20894.

Infermeria Materno-Infantil L’alletament Matern


Finsfa relativament poc temps, la supervivència de la humanitat depenia per complet d’una correcta alimentació materna. Desprès de la segona guerra mundial l’alimentació materna es va fer menys popular, disminuint així, la proporció de dones que desitjaven alimentar al seu fill al pit, així com la duració de l’alimentació materna.

En aquests moments, però, la tendència és la d’animar a que lesmares donin el pit als seus fills, en base als estudis més recents, on es remarquen els avantatges tant pel nen com per la mare i la importància per l’establiment del vincle mare-fill.

Començaré dient que la lactància materna és la forma més natural d’alimentació de la espècie humana i, tot i que en els països desenvolupats ha estat substituïda per formules artificials, no hi cap el menor dubteque aquesta és la forma d’alimentació que proporciona al recent nascut l’aliment ideal pel seu creixement i desenvolupament, a més d’exercir una influencia biològica i afectiva inigualable, tant pel nen com per la mare.

La lactància materna és part del sistema reproductiu, i té el mateix significat biològic que la gestació o l’infantament, i es pot veure com la prolongació de la vida dintre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lactancia Materna
  • Lactancia Materna
  • lactancia materna
  • Lactancia Materna
  • LACTANCIA MATERNA
  • Lactancia materna
  • Lactancia materna
  • Lactancia materna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS