Ladrondelibros

Páginas: 2 (394 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2013
Teatre popular, s'usa la llengua col·loquial farcida de vulgarismes i castellanismes. És una obra gramàtica breu, esta escrit en versos eptasílabs. El principal autor del teatre popular és EduardEscalante, que escrivia sainets.
Els gèneres del teatre de la renaixença son:
La tragèdia és un gènere dramàtic tradicional, contraposat a la comèdia i te un desenllaç funest on intervenen personatgesil·lustres i herois.
La comèdia és el gènere dramàtic tradicional, contraposat a la tragèdia, te un desenllaç optimista i que produeix rialla al públic.
El drama és un gènere teatral en el que esrepresenta una acció de la vida, mitjançant el diàleg dels personatges, els principals drames son el drama històric, drama isabelí, drama líric, drama litúrgic, drama de la passió, drama social, dramasatíric, drama escolar i drama abstracte.
La tragicomèdia és una obra en la que participen els gèneres tràgics i còmics.
El monòleg és un monodrama - peça dramàtica interpretada per un sol actor.L'opera es una representació teatral on canten els distints personatges.
La sarsuela és una obra dramàtica i musical en la que alternativament es canta.
El sainet és una peça jocosa de curta duració,inferior a un acte, de caràcter i argument popular, en la que els ridiculitzen els vicis i convencions socials.
Els principals autors de la renaixença son Carles Aribau; Manuel Milà i Fontanals vaser impulsor del moviment estudiós de la literatura catalana popular; Joaquim Rubió i Ors “Lo gaiter de Llobregat” que és un recull de poemes; Víctor Balaguer va escriure” Los Trovadors Moderns”, “DonJuan de serrallonsa”; Josep Lluís Pons i Gallorça “l'olivera mallo de Sóller”; Maria Aguiló llibre d'aniversaris, Focs Follets; Teodor Llorente poemes en català.

Eduard Escalante.
(1834/1895)
Ésconsiderat el màxim representat del sainet valencià. Va escriure una cinquantena de sainets que reflecteixen els canvis socials de la València de mitjan segle XIX.
El seu teatre manifesta una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS