Lahabitaci NdeFermat Aperez

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2015
“La habitación de Fermat”

1. A la pel·lícula es reuneixen cinc matemàtics que tenen un pseudònim. Digues quins matemàtics coneguts són i busca informació sobre la seva obra (no més de cinc línies).Galois; un polinomi sigui resolt per radicals. Hilbert; teoria de invariants, l'axiomatització de la geometria i la noció d'espai. Pascal; construcció de calculadores mecàniques, aportacions a laTeoria de la probabilitat. Oliva Sabuco i Pierre de Fermat; càlcul diferencial, cofundador de la teoria de probabilitats i va descobrir el principi fonamental de la geometria analítica.

2. A lapel·lícula es parla contínuament de “La Conjetura de Goldbach”. Enuncia-la i busca si està resolta.

Todo número par mayor que 2 puede escribirse como suma de dos números primos.

Christian Goldbach (1742)Harald Andrés Helfgott ho ha demostrat i passarà a la història de les matemàtiques per això. Per provar aquesta conjectura era necessari esforç, temps i talent. La solució ha arribat estudiant arcsmajors i menors.


3. Enuncia dos dels enigmes que surten amb la seva solución
Etiquetas
Naranja
Limón
Mezcla
Caso 1
Limón
Mezcla
Naranja
Caso 2
Mezcla
Naranja
Limón
"Tres caixes de caramels"
Tenim trescaixes de caramels: un té caramels de taronja, una altra de llimona, i la tercera els conté barrejats. Les caixes vénen etiquetades com "Taronja", "Llimona" i "Barreja", però se sap que les tresetiquetes són incorrectes. La pregunta és: quants caramels caldrà provar per conèixer el contingut de cada caixa?
Solució: Atès que les tres etiquetes són incorrectes, només tenim dos casos:

Si traiem uncaramel de les caixes etiquetades com "taronja" o "llimona" no obtindrem cap informació, ja que qualsevol gust que detectem podria correspondre tant al cas 1 com al 2. No obstant això, si traiem uncaramel de la caixa etiquetada com "barreja", sabrem immediatament si ens trobem en el cas 1 o en el 2. Només cal provar un caramel.

"Rellotges de Sorra"
Com mesurar exactament 9 minuts amb dos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS