laika

Páginas: 2 (389 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2013
LA GOSSA “LAIKA”

La gossa cosmonauta “Laika” va passar a la historia per ser el primer esser viu en viatjar en el espai. Al 3 de novembre del 1957 la van posar a la nau Sputnik 2 amb la missió deorbitar la terra.












“Laika” ve de una paraula russa que te el significat de “que borda”. Però abans de això va tenir una vida molt complicada... En un principi aquesta era unagossa del carrer i vivia als carrers de Moscou que això el va fer que no tingues nom, ni casa i ningun amo que obeir. Als començaments dels anys 50, els encarregats de dur a terme els programes de lacarrera espacial de la Unió Soviètica es van llençar al carrer per buscar gossos que utilitzarien per programes experimentals perquè creien que com són del carrer podrien suportar condicions extremesi per tant tindrien més opcions de sobreviure, un dels que en van agafar o atrapar era ella.

L'innocent animal d'uns 6 quilograms de pes, va ser sotmès immediatament a un dur procés d'entrenamenti adaptació. Tancada en petites gàbies que progressivament eren reemplaçades per una altra més petita, acostumant-la al reduït compartiment en el qual viatjaria a l'espai, en la nau Sputnik 2.L’Sputnik-2

Els enginyers van desenvolupar una càpsula (l'Sputnik-2). Aquesta disposava un arnès especial per combatre els efectes de la ingravidesa, evitant que l'animal comencés a surar xocantdescontrolada ment contra les parets, incorporava dispensadors d'aigua i aliments en forma de gelatina. Posseïa instruments de mesura de la radiació solar i raigs còsmics, un sistema de generació d'oxigen id'absorció del diòxid de carboni, al costat d'un ventilador per mantenir una òptima temperatura ambient. Per Laika es va dissenyar un primitiu vestit espacial.

La veritat sobre el tràgic finalMai hi va haver possibilitat real que Laika sobrevisqués a la missió i menys de portar al pobre animal a la Terra, ja fos viu o mort, ja que no s'havia desenvolupat tot tecnologia adequada per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • laika
  • laika
  • laika
  • Laika producciones
  • Perra laika
  • laik boy
  • Laika
  • LAIKA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS